Kauden kolmannessa osakilpailussa ajettiin erilaisella formaatilla kuin kahdessa aiemmassa. Lauantaina pääosassa olivat perinteiset rallicrossluokat, eli ”koppiautot”, sunnuntaina areenan valtasivat nuoret crosskart-kuljettajat. Lauantainen sitkeä vesisade oli enää muisto, kun ensimmäinen kolmesta alkuerästä pärähti käyntiin, mutta rata oli edelleen rapainen ja osittain liukas. Halonen hallitsi olosuhteet ja ajoi voittoon ensimmäisessä erässä, kokonaistuloksissa aika oli kolmanneksi paras.

Toisessa ja kolmannessa erässä Halonen sai vastaansa kovimmat kilpakumppanit, sarjaa johtavan Mikael Uiton ja toisena olleen Joonatan Ylilammin. Toinen erä sujui toiseksi parasta vauhtia, mutta kolmannessa lähtö epäonnistui ja tuloksena oli neljäs sija.

– Alkuerät menivät ihan mallikkaasti, paitsi viimeinen, mutta kokonaisuutena tulos oli ihan hyvä, Halonen kertoi.

Aurinko paistoi ja sää oli kesäisen lämmin, kunnes rysähti. Salamoinnin jälkeen sadekuuro kasteli Tykkimäen, ja olosuhteet muuttuivat kuraisiksi juuri ennen semifinaalia. Halonen sai kakkosruudun vesilätäköstä surkean startin ja putosi viimeiseksi, mutta sisuuntuneena raivasi tietään ja nousi puolen kierroksen aikana kolmanneksi. Finaaliin mennessä aurinko oli tullut esiin ja kuivattanut radan asfalttikohdat, Halosen lähtöpaikka oli takarivistä. Startti oli ilmiömäinen ja ”Lakuauto” rynnisti kakkoseksi jo lähtösuoralla, mutta ensimmäisessä mutkassa kärkeen karannut Uitto heitti ravat Halosen tuulilasille. Sijoitukset pysyivät muuttumattomina, Uitto karkasi, Halonen ajoi varmasti toiseksi ja Ylilammi kolmanneksi.

– Semissä oli vähän liukas lähtöpaikka, sain tosi huonon lähdön ja jäin viimeiseksi. Ohitukset onnistuivat, kokeilin ulkokautta ja se onnistui tällä kertaa. Finaalissa taas sain tosi hyvän lähdön, pääsin toiseksi, mutta Uitto karkasi ja Ylilammiin oli sen verran kaulaa, että ajelin vain maaliin. Nyt pystytään taistelemaan hopeamitalista, mestaruuteen vaaditaan jo Uitolta epäonnistumista ja meiltä täydellisiä onnistumisia, Halonen pohtii.

Seuraava SM-sarjan osakilpailu ajetaan Nokialla 19.-20. elokuuta, sitä ennen Halonen ajaa ralliharjoituksia V1600-luokan Ford Fiestallaan ja säätää ”Lakuauton” kovaan iskuun Nokian kilpailua varten.

Tulokset finaali

1) Mikael Uitto 4.17,904
2) Lauri Halonen +4.286
3) Joonatan Ylilammi +6.152
4) Joni Turpeinen +7.165
5) Pauli Turpeinen +16.672
6) Niko Kinnunen +19.205

Sarjatilanne Xtrem Junior

1) Mikael Uitto 90p
2) Joonatan Ylilammi 74p
3) Lauri Halonen 70p
4) Joni Turpeinen 56p
5) Aleksi Suono 43p
6) Tino Niemi 42p

MYLAPS Speedhive
Rallicross SM Xtrem Junior (mylaps.com)
Etusivu – Rallicross SM
Lauri Halonen Crosskart driver #57 | Facebook

Teksti Toni Lönnroos, kuva Jari Nurminen/RPF Media.