Sivu 1/1

Valokuvaus

Lähetetty: 10.07.2007 17:47
Kirjoittaja Block
Minä miellän valokuvauksen tärkeäksi osakseni rallireissuja, joten eiköhän tälläinen ketju ole sillä ihan perusteltu. Tarkoitus on siis pälistä valokuvauksesta yleensä sekä kameroista ja valokuvaustarvikkeista. Ehkä myös ostovinkkejä voisi kysellä tässä topicissa.

Itse olin jonkin verran kuvaillut omaksi ilokseni Fuji FinePix S5600-super-zoom-kameralla, ja tänä keväänä tuli ajankohtaiseksi hankkia ensimmäinen järkkäri. Kannoin liikkeestä mukaani Nikonin D80:nen, eikä hetkeäkään ole tarvinnut katua. Objektiivin virkaa toimittavat kittiputki Nikkorin 18-135mm sekä hiljattain ralli-, urheilu- ja jääkiekkokuvausta silmällä pitäen hankittu Nikkorin 70-300 VR. Ainakin tähän mennessä oikein mainio, järkevän hintaluokan putki. Rahaa on kyllä palanut jokseenkin tolkuttomasti, mutta voisi sanoa järjestelmäsatsausten ollensa hintansa väärti. Osaavissa käsissä jälki on todellakin skarppia!

Valokuvaus

Lähetetty: 10.07.2007 19:35
Kirjoittaja Kotamäki
Minulla on Valokuvauskamerana tällä hetkellä Olympus SP-550 UltraZoom.
Sillä olen aika monessa kisassa kuvannut, mutta enempi olen perustunut tuohon videokuvaamiseen. Videota otan tällä hetkellä Panasonic VDR-D150
kameralla. Molemmat ovat minun mielestäni ihan kelvollisia tuotteita kuvaamiseen. :D


Petter on haastamassa Solbergiä..
_________________________________
www.kotamaki.suntuubi.com

Kuvaaminen

Lähetetty: 11.07.2007 15:20
Kirjoittaja petepee
Valokuvaaminen on aika haastava osa-alue rallissa ja muussakin motorsportissa.Ja itse en osaa vielä pätkääkään ja paljon pitää vielä harjoitella.Nyt digiaikana on "kuvaajia" penkalla aika paljon ja ainakin määrää tulee,mutta sen laadun kanssa on joskus vähän niin ja näin.

No mitä sitten kukanenkin hakeea kuvillaan se on jokaisen oma asia.Jos laittaa kriteeriksi sen,että tunnistaa kuvasta automerkin,niin on siinäkin haastetta.Ja jos koittaa sitten saada vähän liikeettä mukaan kuvaan,niin sitten se vasta onkin taidetta.Sellaset isot pojat jotka luulee tietävänsä valokuvaamisesta kaiken eivät tykkää ollenkaan jos kuva näyttää sille,että auto olisi parkissa mutkassa.Ja jos kisasta ottaa vaikka 200 kuvaa ja on 200 autonmaskia kuvissa on ne oikeesti tylsää katseltavaa.Tokihan sieltä seasta kuskit voi omanasa onkia ja hyvä niin.

Ja yksi osa-alue on sitten taas tämä jälkikäsittely jonka jotkut hanskaa aika hyvin.Ja osa jopa niin hyvin.että menee värit jokus hieman överiksi,mutta sekin on makuasia se.Ja sekin on nähty.että ei se järkkäri takaa mitään laatua jos on nokalla suttuzuumi.Tuleehan sillä enemmän suttusia kuvia mitä esitellä.

Ja sellaiset galleriaohjelmat on suoraan perseestä jotka aukaisee omaan ikkunaan aina sen kuvan mitä katsoo.Sellasta rämppäämistä ei kukaan jaksa jos ei saa siirryttyä jouhevasti seuraavaan kuvaan!!!

Joten reenaillaan taas jossain vaiheessa lisää,niin joskus vois vaikka oppia.

Lähetetty: 11.07.2007 21:23
Kirjoittaja mossetar
Noin puolitoista vuotta on käytössä ollut Olympus E500 ja 14-45, 40-150 kittilasit. Kuvia on tullut suunnilleen 40.000, mutta mahtuu sinne ihan kaikenlaista autourheilua karttinkista ralliin.

Miinukset? Hidas se vähäsen on ja hämärässä ei ihan paras valinta.

Plussat? Todella kauniit värit ja ei mitään pelkoa pölystä - automaattinen sensorinpuhdistin hoitaa homman tosi hyvin.

Lähetetty: 12.07.2007 19:00
Kirjoittaja gtdriver
Mulla on ollut jo puoltoista vuotta videokamerana Sonyn DHC-HC39 (?).
Ja stillikuvia olen harjoitellut ottamaan viime syksystä Sonyn DSC-H2:lla.
Joskus tulee hienoja kuvia, toisinaan vähemmän onnistuneita.
Itse olen mieltynyt kuviin, joihin on saatu vauhdin tuntua. Kysehän on
sentään vauhtilajista. Paikan valinta on vaikeinta.

Re: valokuvaus

Lähetetty: 13.07.2007 12:50
Kirjoittaja PMM
japa66 kirjoitti:vehkeet tarvitsisi jo viedä huoltoon pölyn vuoksi. paljonko suunnilleen ns.puhdistushuollot maksavat?
Taitaa pelkkä kennon puhdistus JAS tekniikalla maksaa 60+ ¤
Ja jos siihen vielä muita puhdistustoimenpiteitä, niin... 8O
Oman kamerani kennon puhdistan itse vaihtelevalla menestyksellä...

mossetar kirjoitti:automaattinen sensorinpuhdistin hoitaa homman tosi hyvin.
No todellisuudessahan tuo on vain mainoskikka, ainakin Canonin malleissa. Pölyä sinne menee eikä sille voi mikään tasan yhtään mitään.

Re: valokuvaus

Lähetetty: 14.07.2007 21:37
Kirjoittaja mossetar
PMM kirjoitti:No todellisuudessahan tuo on vain mainoskikka, ainakin Canonin malleissa.
Olympuksen versio ei ole pelkkä mainoskikka, vaan ihan oikeasti toimiva ratkaisu - ja tällä hetkellä ainoa sellainen.

Olen työskennellyt todella vaikeissa oloissa, vaihtanut aina tarpeen mukaan lasia ja kuvissa pölyä ei näy. Vain F22 mailla sinitaivaasta otetussa kuvassa olen huomannut yhden pienen hiukkasen.

40.000 kuvan jälkeen kyllä uskon, että jotain se systeemi puhdistaa :)

Lähetetty: 01.08.2007 19:26
Kirjoittaja Sankke
loosegravel kirjoitti:APUVA!!

Mistä kertoo kamerassa(7.2mp) se jos kuva on epätarkka vaikka kuvaa nuotituksessa ohi meneviä autoja?? Ei tiedä hyvää itse ralliautoja ajatellen. Onko valotuksessa jotain päin perzettä tai jotain muuta? Entäs sit mitä meinaa kameran asetuksissa valittavat ISO-jutskat :D Esim. ISO-auto, ISO-400, ISO-200 jne. Nyt tarvis pikaisia vinkkejä ettei mee viikonloppu kuvatessa täyttä p*skaa.
Koeta nostaa suljinaikaa, eli luku joka on esim. 1/320. ISO-lukua nostamalla saat parempia kuvia kun on hämärää/pimeetä.

ps. niin ja koeta pitää käsi mahdollisimman vakaana ettei pääse tärähtämään hirveästi :)

Lähetetty: 02.08.2007 19:29
Kirjoittaja meverkko
Sankke kirjoitti:
loosegravel kirjoitti:APUVA!!

Mistä kertoo kamerassa(7.2mp) se jos kuva on epätarkka vaikka kuvaa nuotituksessa ohi meneviä autoja?? Ei tiedä hyvää itse ralliautoja ajatellen. Onko valotuksessa jotain päin perzettä tai jotain muuta? Entäs sit mitä meinaa kameran asetuksissa valittavat ISO-jutskat :D Esim. ISO-auto, ISO-400, ISO-200 jne. Nyt tarvis pikaisia vinkkejä ettei mee viikonloppu kuvatessa täyttä p*skaa.
Koeta nostaa suljinaikaa, eli luku joka on esim. 1/320. ISO-lukua nostamalla saat parempia kuvia kun on hämärää/pimeetä.

ps. niin ja koeta pitää käsi mahdollisimman vakaana ettei pääse tärähtämään hirveästi :)
Kannattaa myöskin tarkistaa, että kamerassa on päällä liikkuvan kohteen tarkennusasento, ns. jatkuva tarkennus.

Nämä halvat "suttuzoomit" ei välttämättä edes ehdi kunnolla tarkentaa liikkuvaan kohteeseen.

Kannattanee hakeutua kokeneemman kuvaajan oppiin ja kädestä pitäen opetella noita perusasioita.

Lähetetty: 06.08.2007 11:10
Kirjoittaja toniol
Osallistutaampas itsekkin tähän ketjuun...
Kamerana toimii jo toista vuotta Nikon D50-digijärkkäri. Nokalla on sitten lähikuviin Nikkor 18-70 f/3.5-4.5G IF ED-lasi ja pidemmille zoomauksille sitten Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG HSM. Joskus tuntuu, varsinkin Neste rallissa että 200mm ei riitä mihinkään kun katselualueet on joissakin paikoissa niin tolkuttoman kaukana eikä aina viitsisi kuvata jossakin 90-risteyksessäkään.
Eihän toi D50 mikään pro-user -kamera ole, mutta mielestäni palvelee omia tarkoituksia ja saa sillä ihan kohtuu hyviä kuviakin napsittua kun vaan kuvauspaikka sattuu kohdalleen, mutta kalliinkin rungon saa "pilattua" halvalla suttu-putkella...mutta kun noi lasien hinnat meinaa olla melko kovia harrastelijoille jos lähdetään hakemaan ammattikuvaajien keskuudessa suosittua kiinteää 300mm/F2.8-lasia.
Mitä kennon puhdistukseen tulee niin operaatio taitaa maksaa JAS-tekniikalla jotain 40¤/kerta, joten päätin ottaa riskin ja pudistaa kennon itse kun alkaa kuviin tulemaan epämääräisiä klimppejä. Kennon olen puhdistanut useita kertoja..ensimmäiset kerrat melkein jännä-kakat housussa että meneekö tää kenno nyt rikki kun itse tätä puhdistan, mutta ei mennyt.

Yllättävän paljon on positiivista palautetta kuvista tullut, vaikka en todellakaan ole mikään pro-valokuvaaja omasta mielestäni. Valokuvausta en ole tosimielessä harrastanut oikeastaan koskaan. Kaikesta huolimatta mukava harrastus valokuvaaminen on moottoriurheilun seuraamisen ohella, vaikka joskus nuorempana tuntui että valokuvaus on "höpsis"-poikien hommaa :roll: