Auringonpaistetta ja lämpöä riitti, mutta sateellakin päästiin viikon aikana ajamaan.

Eiristö saapui kilpailupaikalle tiistaina, jolloin ohjelmassa oli leirin ja kaluston kasaaminen. Kilpailua varten kasattiin kaksi autoa. Toinen auto oli sateella ja toinen kuivalla kelillä ajamista varten.

Keskiviikkona ja torstaina Eiristö pääsi ensi kertaa radalle vapaissa harjoituksissa. Gardan rata oli hänelle ihan kokonaan uusi tuttavuus. Eiristö pääsi rataan nopeasti sisään ja vauhtia alkoi jo heti keskiviikkona löytyä. Vapaissa harjoituksissa Eiristö pääsi testaamaan kahta eri moottoria, jotka todettiin molemmat lähes yhtä nopeiksi. Eiristön leirissä oltiin vauhtiin tässä vaiheessa tyytyväisiä.

Perjantaina Eiristö pääsi ajamaan viralliset harjoitukset ja aika-ajon. Virallisissa harjoituksissa hänen vauhtinsa oli taas todella hyvää. Tasaista oli kuitenkin kokoajan, ja Eiristö olisi pienilläkin parannuksilla tuloslistalla noussut monta sijaa. Päivän viimeinen veto olikin sitten koko kilpailun tärkein osa, eli aika-ajo.

Kaisa Eiristö muisti positiiviset kokemukset vaikeasta MM-kilpailusta. Kuva: Sportinphoto.

Eiristön kannalta valitettavasti aika-ajossa tuli täydellinen epäonnistuminen.

– En saanut yhtäkään puhdasta kierrosta radalla ja aikani oli todella surkea. Huonoa tuuria, mutta myös ihan peiliin katsomisen paikka. Hyvää saumaaa ei tällä kertaa omalle aika-ajokierrokselle löytynyt. Sain vielä lopulta rangaistuksen liian kovista äänistä, ja olin aika-ajon jälkeen viimeinen. Tässä vaiheessa ei auttanut kuin siirtää ajatukset seuraavan päivän eriin, Eiristö kertoi.

Lauantaina Eiristö pääsi sitten ajamaan aamuharjoitukset ja viisi erää. Päivä oli siis pitkä. Aamuharjoituksissa hänen kalustonsa toimi hienosti ja hän lähti hyvillä mielin eriin. Eiristö starttasi kaikkiin eriin ruudusta 35.

– Ensimmäinen erä meni vähän opetellessa rajumpaa kilvanajotyyliä, mikä ulkomailla on. Maalissa olin sijalla 31. Seuraavat neljä erää menivät vaihtelevasti ja maalissa olin sijoilla 30-20. Toisissa erissä pääsin hyvin nousemaan. Nouseminen tasaisessa ja kovatasoisessa porukassa on kuitenkin todella haastavaa, mikä tuli myös huomattua.

– Sunnuntaihin lähdin sitten vain nauttimaan ajamisesta viimeisissä vedoissa hienolla radalla. Tässä vaiheessa tiedettiin jo, että tavoitteeseen, finaalipaikkaan, tai sen lähellekään ei tulla pääsemään. Viimeisessä erässä hyvä ajo, ja olin 20. Siinä erässä tein hienon nousun. Kisani olivat ohi, ja pääsimme pakkaamaan kalustoa kotimatkalle.

– Yhteenvetona MM-kilpailu oli taas mahtava ja hieno kokemus. Paljon opittiin taas uutta. Harmillisesti tuloksissa oltiin vasta sijalla 98. Aika-ajojen surkea sijoitus vesitti valitettavasti haaveet finaalipaikasta. Yksikin pieni virhe näin kovatasoisessa kilpailussa pilaa helposti kaiken. Positiivinen fiilis jäi kuitenkin kilpailusta. Ensimmäistä kertaa oltiin hyvässä vauhdissa ja pystyttiin kamppailemaan sijoituksista.

– Iso kiitos tiimille ja mekaanikolle kalustosta, joka toimi koko ajan mahtavasti. Kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneille jotka mahdollistitte tämän kilpailun ja mahtavan kokemuksen. Toivotaan, että päästään vielä ajamaan enemmän kovatasoisia kilpailuita ulkomailla!

Kaisa Eiristö kilpailee säännöllisesti kansainvälisellä tasolla. Kuva: Sportinphoto.

Teksti: Kaisa Eiristö.

Osasto