2018 Kaanaan SM-rallicrossissa SRC-luokan palkitut, vasemmalla Joni-Pekka Rajala, keskellä Viitikko ja oikealla Henri Haapamäki. Kuva: Toni Ollikainen

Juvalainen Janne Viitikko istui Matti-isän sylissä ja käänteli rattia, jalat eivät nelivuotiaalla vielä yltäneet polkimille. Mutta kun pituutta alkoi tulla lisää ja oma tennari ylettyi kaasupolkimelle, se oli menoa.

Oulussa päästään ajamaan luonnonjäällä pitkän tauon jälkeen. Kuva: Vesa Rauhala.

Jokamiehenluokan talvimestaruus ajetaan tänä vuonna Oulussa meren jäällä kaksipäiväisessä kisassa 15.-16. helmikuuta. Rata sijaitsee Nallikarissa Oulun keskustan läheisyydessä.

Lauantaina kisataan alkaen kello 11 järjestyksessä nuoret, naiset ja EVK.

Kuva: Vesa Rauhala

Jokkiksen talvimestaruus ajetaan tänä vuonna Oulussa meren jäällä kaksipäiväisessä kisassa helmikuun puolessa välissä 15.-16.2. 

Kuvassa Henna ja Rami Systä. Kuva: Tomi Systä

Tyrnäväläinen Henna Systä on varttunut moottoriurheilun parissa, kun hän on liikkunut isänsä Rami Systän kanssa niin auto kuin moottoripyörien jääspeedway-kilpailuissa.

Viime lauantaina oli aika ajaa itse ensimmäinen autokilpailu.

Tommi Hallmanilla on takanaan monipuolinen autourheilukausi. Kuva: Hallman Racing Team tiedotus.

Kuopiolainen 19-vuotias Tommi Hallman kilpaili kaudella 2019 useassa eri autolajissa. Kausi alkoi jääradalta ja päättyi virtuaalirallicrossin MM-sarjaan.

Jääradan SM-sarja käsitti neljä osakilpailua kahtena viikonloppuna.

Matti Alamäki luonnosteli ajolinjojaan lauantain kilpailuun Hangassuolla. Kuva: RajalaRX.

Urallaan viidesti rallicrossin Euroopan mestariksi ajanut Matti Alamäki ottaa tuntumaa jokamiesluokan vauhtiin lauantaina lähes 250 kuljettajan startatessa Porin Hangassuolla ensi vuonna ajettavan JM-SM:n esikilpailuun.

– On tämä aikamoista touhua, Alamäki naureskeli noustessaan pienestä jokkis-Fiatista muutaman radalla ajetun testikierroksen jälkeen.

Ala-Talkkari Areenalla ajetaan jokkista tulevana lauantaina. Kuva: Vesa Rauhala

Lapuan Urheiluautoilijat järjestää tulevana lauantaina jokamiehenluokan kilpailun Ala Talkkari Areenalla Hirvijärventien varressa. Kansallinen kilpailu alkaa klo 10.00.

Lapuan Autohuolto JM-kilpailuun ilmoittautui 160 kilpailijaa. Järjestäjä odottaa kisaan lajin todellisia harrastajia kyläkisan tunnelmalla.

Ilkka Mannisen Citroën.

Team Lakeuren Puusilmä nimellä ajava joukkue lähtee rennolla asenteella Joensuussa tulevena viikonloppuna ajettavaan jokamiehenluokan EVK-Liigaan. Joukkueen kokoonkutsujana on tyrnäväläinen Rami Systä.

– Ollaan ihan puhtaasti harrastemielellä matkassa ja pidetään hauskaa. Alkuperäinen ajatus, että kaikki ajaisivat Volvoilla, ei onnistunut.

Kouvolan Tykkimäellä ajetaan jälleen Syysrylläys. Kuva: Syysrylläys-tiedotus.

Kuuden vuoden tauon jälkeen, viikonloppuna 21.-22.9, ajetaan Kouvolan Tykkimäen moottoriradalla kansallinen jokamiehenluokan kilpailu. Tapahtuma on kouvolalaisille ja JM-harrastajille vuosien takaa tuttu Syysrylläys, joka järjestettiin ensimmäisen kerran 1979.

Tämän vuoden kilpailu kantaa nimeä Motonet Syysrylläys ja se on järjestyksessään jo 35.

SMA Teamin Jere Kalliokoski otti viisi voittoa. Kuva Niko Suominen.

Jokamiesluokassa kilpaillaan myös joukkueittain. Vuodesta 1982 alkaen ajettu joukkuekilpailu on noussut vuoden kovimmaksi ja arvostetuimmaksi kilpailuksi lajin parissa. Suomen Maa-Autot Oy, eli SMA Team on ollut mukana kilpailussa neljä kertaa, ja aina joukkue on juhlinut Suomen mestaruutta.