– Käytössämme on täysin uusi yksilö, jo viime vuonna hyväksi ja nopeaksi todettu Peugeot 208 R2, jonka huollosta vastaa Esko Reiners tiimeineen. Kyllä Peugeot on täysiverinen kilpuri. Tarkka ja hyvä auto ajaa. Hitailla erikoiskokeilla Peugeotin hyvän balanssin huomaa parhaiten.
Rata-autoilukiireiden takia Lindholmilla on rallin ajamisesta taukoa takana lähes vuosi. Arctic Lapland -rallin vapaampi nuotituskäytäntö kaventaa tehokkaasti pitkää taukoa.
– Ajoin viime vuonna Rovaniemellä erikoiskokeet neljästi läpi, joten viimeisetkin nuottivirheet pystyy täällä karsimaan pois. Kun nuotitukseen tulee pitkä tauko niin Arctic Lapland -rallin kaltainen kisa palvelee tässä suhteessa kilpailijoita erinomaisesti. Ja kun nuotteja saa miettiä enemmän kuin kaksi kertaa niin sitä väistämättäkin oppii lisää, Lindholm muistuttaa.
Vuosi sitten urallaan ensimmäisen kerran Arctic Lapland -ralliin osallistunut Emil Lindholm, 20, yllätti kanssakilpailijat, johtamalla Peugeot 208 R2:lla SM3-luokkaa avauspäivän jälkeen. Toisen polven autourheilija kellotti Roveniemen ympäristössä ajetuille viidelle ensimmäiselle erikoiskokeelle neljä SM3-luokan pohja-aikaa ja johti SM-luokkaa 2,7 sekunnilla. Hyvin alkanut kilpailu katkesi kuitenkin noin 1,5 km erikoiskokeen lähdöstä ulosajoon.
– Ralli on myös kestävyyslaji ja Arctic Lapland -ralli on juuri sitä. Penkkoihin ei ole varaa jäädä. Yleensä ralli päättyy siihen tai sitten ollaan lapiohommissa niin kauan että kisa menee sitä kautta piloille.
Viime vuonna Lindholmin kohtaloksi koitunut Sarriojärvi ajetaan jo rallin avauspäivänä. Lindholm sanoo, että ulosajopaikka on toki tuoreessa muistissa.
– Ehkä nuottikin oli väärä, mutta kyllä se ulosajo oli puhdas ajatus- ja reagointivirheen tulos: ei vain voi ajaa täysillä mutkaan, joka kuitenkin kääntyy jonkin verran. Tämän vuoden kisassa ensisijainen tavoitteeni on toki ajaa kovaa, mutta myös maaliin, Lindholm hymyilee.
Teksti: Marko Mäkinen