Näkyvimmät turvavarusteet ovat tietenkin turvakaaret, jotka on rakennettu estämään ”korin” painumisen kasaan esim. auton pyöriessä rinnettä alas. Turvakaarista ja niiden kiinnityksestä on omat sääntönsä, jotka pohjautuvat kunkin maan omien autourheilun kattojärjestöjen säännöistä lajin erityisvaatimukset huomioiden.
Turvavyöt ovat kuvan mukaiset 6pisteen vyöt, jotka kilpailijan avustaja vielä varmistaa ja tarvittaessa kiristää ennen jaksolle lähtöä. Turvavöiden ja kuppi-istuimen ansiosta kuljettaja pysyy auton kyydissä tiukkana”pakettina” ja ”pehmeästä” kyydistä vastaa auton jousitus.
Kuljettajan istuin on lähes kaikilla kuljettajilla kuvan mukainen alumiinista valmistettu erittäin hyvän sivuttaistuen antavat ”kuppipenkki”. Istuimen yläosan sivuttaistuet eivät suinkaan ole tarkoitettu estämään kuljettajaa katsomasta sivulle (ei hän muutenkaan pysty katsomaan sivulle, koska kaulatuki estää pään kääntämisen), vaan ahdollisessa auton pyörimisessä sivutukien on tarkoitus estää pään heiluminen. Tälle kaudelle on tullut uusiin autoihin pakolliseksi ns. pohjaanlyönti-iskunvaimennin. Kuvan vaimennin toimii paineilmalla, eli mitä enemmän painetta, sen jäykempi pohjaanlyönnin iskunvaimennus.
Kuljettajalla on ajosuorituksen aikana oltava joko auton ”sivuikkunan” kohdalla verkko tai vaihtoehtoisesti kädessä remmi, joka on sidottu siten, ettei kättä saa auton turvakaarien ulkopuolelle. Tämä siksi, koska kuljettaja saattaa vaistomaisesti ”ottaa vastaan” auton kaatuessa. Autoissa on moottorin sammuttamista varten auton ulkopuolella vipu, josta vetämällä pystytään auto sammuttamaan, jos se on jäänyt käyntiin kaadon jälkeen eikä kuljettaja ole autoa sammuttanut. Ilokaasulaitteissa on lukuisia turvalaitteita estämässä ”väärää” käyttöä ja säädökset vielä kiristyivät tälle kaudelle. Jos ja kun kuitenkin kilpailussa kaatoja sattuu, on radan ympärillä palo- ja pelastushenkilökuntaa sekä lääkäri joka tarkastaa kuljettajan jokaisen kaadon jälkeen.