Kaudella 2022 täyden FIA Formula 3 -sarjan ajanut William Alatalo tekee paluun kilparadoille. Alatalo on allekirjoittanut sopimuksen Italian GT-sarjassa kilpailevan Lazarus tiimin kanssa. Sopimus kattaa GT3-autolla ajettavat Sprint- ja Endurance-sarjat.

– Hyvä on fiilis kun taas vuoden kilpailutauon jälkeen on nimet paperissa ja pääsee ajamaan kilpaa. Kilpailuja tulevalla kaudella tulee olemaan 8kpl Sprintissä ja 4kpl Endurancessa. Sprintissä kisat ovat 50 min pituisia, joita ajetaan kahdella kuskilla. Yhdessä kisaviikonlopussa on siis 2 sprintti-kisaa. Endurancessa on kisaviikonlopussa yksi 3h kisa, joka ajetaan kolmella kuskilla. Eli osakilpailuja on 4 kpl molempia, Sprinttiä ja endurancea. Se on hyvä määrä ajamista, kertoo William.

Alatalolla oli monia vaihtoehtoja pöydällä ja tarjouksia muilta tiimeiltä myös isommista sarjoista. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisi ja tällä paketilla on odotettavissa myös tuloksia.

– Päädyin tähän ratkaisuun monen vaiheen kautta. Paljon oli vaihtoehtoja esim. Gt World Challenge -luokassa, ja muissa sarjoissa. Mutta ei sellaisia hyviä kokonaisuuksia, jossa olisi ollut hyvä tiimi ja nopea automerkki.  Eri GT-sarjoista Italian GT ei ole se kovatasoisin, mutta ainakin tällä kaudella on hyvä auto ja tiimi, mihin luotan. Ja tietysti, jos olisi ajanut parempaa sarjaa hyvässä tiimissä, niin rahaa tarvitsisi paljon enemmän. Lazarus tiimissä olin jo ennestään testannut, ja testit sujuivat hyvin.

Alatalon tiimikavereista on tällä hetkellä yksi sopimuksen allekirjoittanut ja hän on MotoGP:n kolminkertainen ja 250cc-luokan kaksinkertainen maailmanmestari, Jorge Lorenzo. Vaikka Lorenzon tausta on kaksipyöräisistä, on viisinkertaisella maailmanmestarilla varmasti paljon annettavaa, sekä vastaavasti Alatalolta opittavaa.

– Yhden ajokaverin tiedän tällä hetkellä ja hän on Jorge Lorenzo. Jorge on siis kaksipyöräisten viisinkertainen maailmanmestari, joten aika iso nimi on rinnalla tällä kaudella. Kokemusta Jorgella on aika vähän GT-autoista, mutta uskon, että maailmanmestari osaa kääntää myös auton rattia. Muut ajokumppanit tiedän myöhemmin, William jatkaa.

Alatalon kausi alkaa Misanossa 3.5. Sprint-sarjan osakilpailulla. Aikatauluhaasteiden takia William ehtii ajamaan vain yhden testipäivän Misanossa ennen varsinaista kilpailua.

– Tositoimiin päästään toukokuun alussa. Testiä olisi toki voinut sovittaa enemmänkin ennen kuin valot vaihtuvat, mutta nyt mennään näin. Kauteen valmistautuminen on toki alkanut jo, ja valmiina ollaan! Nyt vain kovaa panostusta ajamisen parantamiseen. Haluan olla täydellisessä fyysisessä ja mentaalisessa kunnossa ennen kuin kausi starttaa. 

Vaikka kyseessä on täysin uusi auto ja sarja Alatalolle, on tavoitteet asetettu korkealle.

– Sarjaluokan voittoa lähden hakemaan Sprint- ja Endurance -sarjoista. Eli jos ajan Pro/Am -luokassa, mikä tarkoittaa, että amatööri ja kisakuljettaja ajaa samalla autolla, niin sen luokan voitto. Sitä haetaan vähintään. En lähde metsästämään mitään podiumia. Voitetaan kaikki aika-ajot ja kisat. Se on tavoite. Haluan ottaa itsestäni kaiken mahdollisen irti ja tehdä omaa parasta tekemistä. Formulalla kun on tottunut ajamaan, ja formula tiimeissä, niin tiimityöskentelyä pitää kehittää. Enää en aja omaa tiimikaveria vastaan, vaan hänen kanssa. Kaikkien pitää suoriutua loistavasti. Toivon sitä, että vuoden lopussa olen askeleen lähempänä tehdaskuskin roolia GT autoissa, Alatalo päättää.

Osasto

Recent Comments

Ei kommentteja.
Viimeisimmät kommentit
    Arkistot