Mynämäen Urheiluautoilijoiden Marko Heikkilä oli Säkylän lähes kuusikilometrisellä radalla ajetun kauden ensimmäisen soraosakilpailun Herra ja Hidalgo. Heikkilä käskytti Toyota Starletinsa molemmilla kierroksilla nopeimpaan aikaan ja kuittasi kaksivetojen yleiskilpailun ja luokan 3 voiton. 

– Kilpailusta jäi huippufiilis vähän vaikeiden asfalttikisojen jälkeen. En saanut uutta autoa täysin mieleiseksi vielä asfaltilla, mutta soralla kaikki loksahti kohdalleen heti ensimmäisissä testeissä. Niinpä sain olla luottavainen tämän kilpailun suhteen. Reitti oli tänään huippuhieno ja järjestelyt toimivat loistavasti, Heikkilä fiilisteli. 

Yleiskisan toiseksi ja luokan 1 voittoon ajoi sarjavierailija Markus Hellström (SaloUA), joka oli Säkylässä testaamassa ensi viikon F-Cupin osakilpailua, Rantarallia varten. Testi sujui varsin mallikkaasti varsinkin, kun eroa kärkimies Heikkilään ei kertynyt kuin vaivaiset 0,15 sekuntia.

Vierailevat tähdet olivat tänään kovia, sillä kolmanneksi kiilasi myöskin F-Cupissa kilpaileva Peetu Patajoki (TeisUA), joka jäi Heikkilän kakkoskierroksen noteerauksesta hieman päälle kaksi sekuntia. 

Heikkilän ja Hellströmin lisäksi kaksivetoisten luokkavoittoihin ajoivat Ville Reuter (KaMK) luokassa 5, Jarno Virta (P-HUA) luokassa 4, Janne Laine (MäntsMK) luokassa 2 ja Kasperi Heikkinen (Kaj-UA) luokassa 6. 

Kaksivetojen pisteissä Reuter jatkaa sarjan kärjessä ennen Ari-Pekka Koivistoa (YUA). Al-Härmän Valtteri Koski kipusi kolmanneksi. 

Junioreiden SM:ssä Koivisto jatkaa kärjessä ennen Koskea. Jarno Pentinpuro (LakUA) pitää hallussaan kolmospaikkaa. 

Kauden jokaisen edellisen osakilpailun nopeimman suorituksen on kirjannut nelivetojen hallitseva Suomen mestari Tuukka Hallia (MäntsMK), jolla oli mahdollisuus varmistaa toinen peräkkäinen mestaruus jo kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa. 

Hallia ajoikin ensimmäiselle kierrokselle yleiskisan nopeimman ajan, mutta kilpailunjohto hylkäsi suorituksen. 

– Saatiin vähän jännitystä aikaseksi ensimmäisen vedon jälkeen, kun tuli tehtyä B-juniorimoka. Lähdin varikolta vähän turhan myöhään lähtöön, enkä ihan ehtinyt omalle lähtöpaikalleni. Kolme autoa siinä ehti mennä sitten välissä, jonka johdosta tuloksena oli hylkäys, Hallia valaisi. 

Toisella kierroksella Hallia ei kuitenkaan virheisiin sortunut vaan paineli varmasti lähdöstä maaliin ja kuittasi kilpailun nopeimman kuljettajan tittelin jo viidennen kerran tällä kaudella. Yleiskisan ja luokan 8 voiton myötä Hallia ei siis erehtynyt tällä kaudella kertaakaan ja varmisti mestaruuden jo Säkylässä. 

– Toiselle kierrokselle sain ihan kohtuullisen vedon aikaiseksi. Loppupätkästä kärsin aavistuksen edellä lähteneen R5-Skodan nostamasta pölystä ja ajoin sen melkein kiinni. Onneksi ei sen enempää haitannut niin riitti voittoon. Auto pelasi tänään hienosti ja rata oli hyvä, riittävän pitkä ja vaihteleva, Hallia kertasi. 

– Tyytyväinen on pakko olla, kun kyseessä viides voitto viidestä mahdollisesta. Se oli tavoite ja se on nyt saavutettu. Leppävirran päätöskisasta koitetaan hakea vielä yksi pytty lisää, niin kausi olisi aika lailla täydellinen, Hallia päätti. 

Juho Mäki-Tammela (LakUA) käskytti Mitsubishinsa tänään yleiskisan toiseksi jääden Hallialle 2,5 sekuntia. Konkari Jari Lamminsivu (HämUA) kuittasi Skoda Fabiallaan kolmannen sijan, eroa Halliaan kertyi reilut neljä sekuntia. 

Ralliautoluokan 7 voiton Säkylässä nappasi Mats Rinne (YkUa) Mitsubishi Miragellaan. 

Hallia kuittaa mestaruuden täydellä 60,5 pisteen potilla. Enempää pisteitä tuplamestari ei siis voi kerätä, sillä lopullisiin pisteisiin otetaan huomioon kuudesta kisasta viiden parhaan pisteet. Lamminsivu ja Mäki-Tammela kisaavat Leppävirran päätöskisassa himmeimmistä mitaleista ja ovat tällä hetkellä puolen pisteen sisällä toisistaan. 

Suomi Cup vierailijoiden juhlaa

Suomi Cupissa Nuorten luokan mestaruuden jo viime osakilpailussa varmistanut Ville Vatanen (K-KUA) ei ollut Säkylässä mukana. Kuluvalla sesongilla jo rallin puolella Nuorten Suomen mestaruuden napannut Esko Kytömäki (MhMK) kuittasi luokkavoiton tämän kauden ensimmäisessä SM-sprintissään. 

Naisten luokan voittoa juhli Meiju Viitanen (RaaUA) ennen sarjakärki Marjo-Riitta Mansikkamäkeä (HämUA). Senioreissa voiton nappasi kotikisaansa ajanut vieraileva tähti Säkylän Urheiluautoilijoiden Kai Mäkelä

Rallisprint SM -sarjan kauden 2023 viimeinen osakilpailu ajetaan 23. syyskuuta Leppävirran Deekax SM-Rallisprintissä.

Tulokset: Transport Hosike Oy SM-Rallisprint, Säkylä

Yleiskilpailun tulokset 

2WD SM
1. Marko Heikkilä 3:26,64
2. Markus Hellström +0,15
3. Peetu Patajoki +2,12

4WD SM
1. Tuukka Hallia 3:10,73
2. Juho Mäki-Tammela +2,48
3. Jari Lamminsivu +4,32

Tulokset & pisteet – Rallisprint SM

Rallisprint SM -pisteet: 5/6 osakilpailua

Kaksiveto-SM
1. Ville Reuter 54,5p
2. Ari-Pekka Koivisto 54,5p
3. Valtteri Koski 51,5p

Neliveto-SM 
1. Tuukka Hallia 60,5p
2. Jari Lamminsivu 42,5p
3. Juho Mäki-Tammela 42p

Junioreiden SM 
1. Ari-Pekka Koivisto 54,5p
2. Valtteri Koski 51,5p
3. Jarno Pentinpuro 49p 

Rallisprint SM / Viestintä