Kalliokosken päivän alkoi hyvin, oman tiimin ylläpitämä Ford Fiesta oli kuljettajan tavoin kovassa vireessä, ja härmäläinen ajoi ensimmäisessä erässä voittoon ennen tallikaveri Ollikaista, myös Skantz otti omassa alkuerässään voiton. Päivä noudatteli samaa kaavaa, Kalliokoski ajoi voittoon jokaisessa erässä.

– Ensimmäinen alkuerä ajettiin kuivassa kelissä, toisessa satoi kaatamalla ja viimeisessä oli näiden väliltä. Eka erä meni aivan mahtavasti, otettiin tiimille kolmoisvoitto, mä voitin, Ollikainen oli toinen ja Skantz kolmas. Märällä kelillä startti ei aivan onnistunut ja Henkka Haapamäki pääsi kokonaisjoissa lähelle, muuten oli aika turvalliset erot. Jouduttiin melko paljon säätämään autoa kuivalta märälle ja takaisin, kun ei tiennyt että sataako vai pysyykö kuivana, tiimille paljon kiitoksia kun pitivät auton koko ajan iskussa, Kalliokoski kertaa alkueriä.

A-finaalissa Kalliokoski sai paalupaikalta hyvän startin ja karkasi muilta jo ensimmäisellä kierroksella, Latvian Edijs Oss oli toisena, mutta pysyi turvallisen etäisyyden päässä ruutulipulle asti.

– Startti onnistui hyvin, pääsin kärkeen ja pidin hyvää vauhtia päällä. Rata oli aika huonossa kunnossa, nostelin pahimpiin paikkoihin. Viimeisellä kierroksella hukkaportista oli pari ruuvia löystynyt, ahtopaineet karkailivat, mutta olin onneksi saanut jo tehtyä riittävän eron, Kalliokoski päättää.

Kalliokosken tiimissä ajanut Skantz ajoi B-finaalissa kolmanneksi, ja Ollikainen nousi Kalliokosken seuraksi palkintokorokkeen kolmanneksi korkeimmalle tasanteelle. Seuraavan kerran AL-Härmää edustava Kalliokoski nähdään rallicrossradalla 12. elokuuta, kun Jalasjärvellä ajetaan kauden kolmas RX Masters -kilpailu.

Tulokset A-finaali

1) Jere Kalliokoski 3.41,417
2) Edijs Oss +4,314
3) Jonne Ollikainen +5,022
4) Jari Tuuri +11,805
5) Jari Putkinen +27,255
6) Aki Karttunen +54,364

Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen, teksti Toni Lönnroos