RX Masters -rallicrossissa ajetaan kolme alkuerää ja finaalit. Kalliokoski oli, kuten kauden muissakin kilpailuissa, alkuerien ykkönen ja pääsi finaaliin paalupaikalta.

– Aika usein on Jalasjärvellä sattunut vähän ripsauttamaan vettä, mutta nyt ajettiin kuivalla radalla koko kisa, kuten toivoinkin, saa kunnolla vauhtia tuolla nopealla radalla. Rata oli tosi hyvässä kunnossa, järjestäjille siitä kiitokset. Alkuerät menivät hyvin, auto oli tikissä koko ajan ja onnistuin voittamaan kaikki kolme erää.

Finaalin lähtö onnistui täydellisesti, ja Kalliokoski ajoi voittoon jopa ylivoimaisella, kymmenen sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Jari Tuuriin. Kalliokoski Motorsportin onnistunutta päivää täydensi tiimin Skoda Fabialla kolmanneksi ajanut Tuomas Skantz.

– Lähtö meni hyvin, ajoin muutaman kierroksen täysillä, sitten mun spotterina toimiva Jarno Kukkola kertoi, että nyt otetaan lisälenkki, eikä sen jälkeen tarvitse enää ajaa aivan täysillä. Tiimikaverilla oli tiukempi tilanne, kun autosta hajosi rengas viimeisellä kierroksella, mutta oli hienoa että Skantz pystyi silti nousemaan palkintokorokkeelle seuraksi. Kiitoksia yhteistyökumppaneille ja tiimille, joka piti taas auton täydessä iskussa, vielä on yksi kisa tälle kaudelle, AL-Härmää edustava Kalliokoski paketoi.

Seuraavan kerran Kalliokoski on vauhdissa 2. syyskuuta Hyvinkäällä RX Mastersin neljännessä kilpailussa.

Finaalin tulokset

1) Jere Kalliokoski 3.41,468
2) Jari Tuuri +10,879
3) Tuomas Skantz +14,609
4) Jari Putkinen +14,743
5) Janne Rinta-Kauhajärvi +34,278

RX Masters – RX Masters on SM-sarjan rinnalle tullut kansallista kisoista koostuva sarja
Jere Kalliokoski RX
Kalliokoski Motorsport | Facebook

Kuvat Toni Ollikainen / Tonigraphs, teksti Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsport -viestintä.