Kilpailussa ajettiin kolme alkuerää, semifinaalit ja finaali. Ensimmäisessä erässä Halonen oli toisena ja haki ykköspaikkaa, kunnes rytisi. Ohitusyritys päättyi kaiteeseen ja auton etupään hajoamiseen.

– Stumppasi viivalle ja jäin kilpakumppanin taakse, yritin mennä ohi mutta se epäonnistui. Pääsin radan viimeisessä mutkassa sisälle, mutta vähän sain apua, osuin kaiteeseen ja jäin siihen. Aika paljon hajosi, oikeastaan koko oikea puoli meni vaihtoon, oli aika kova hitti seinään, Halonen kertasi.

Varikolla oli kiire, toinen erä ajettiin pian ensimmäisen jälkeen. Mekaanikkona toimiva Sami-isä sai apukäsiä, ja Halosen ”Lakuauto” tuli kuntoon viimeisellä mahdollisella minuutilla. Halonen kiitti korjaajia ja ajoi lähtövoittoon, ja vielä kolmannen erän tuloksella varmisti paikkansa semifinaaliin.

– Hyvä että saatiin apua korjaamiseen, en usko että iskä olisi yksin saanut sitä valmiiksi. Toisessa erässä tuli voitto, vaikka säätöjä ei ehditty tehdä ja pyörät sojottivat mihin sattuu, auto oli aivan hirveä ajettava. Kolmannessa erässä renkaat olivat samaan suuntaan ja alkoi jo vähän kulkea.

Semifinaaleihin osallistui kilpailijoiden protestointien takia vain viisi kuljettajaa, ensimmäisessä oli mukana kaksi kuljettajaa. Halonen otti voiton kovasta kilpakumppanistaan Joonatan Ylilammista, mutta hylättiin, koska takasumuvalo ei palanut, lunastaen silti paikan finaalin toiseen riviin. Finaalin ensimmäisessä mutkassa tapahtui kontakti, ja Halonen putosi viimeiseksi, mutta aloitti vauhdikkaan takaa-ajon ja nousi lopulta kolmanneksi.

– Finaalissa taas stumppasi lähtöön, jäin toiseksi viimeiseksi, ja kilpakumppanin kanssa taistelussa menin leveäksi ja jäin hännille. Menin heti jokerille, sain muita kiinni ja tulin kolmanneksi, lopputulos oli lopulta ihan ok. Joensuuhun lähdetään taistelemaan hopeasta, Halonen päättää.

Tästä käynnistyy Halosen tiimin härkäviikot. Tulevana viikonloppuna kilpaillaan RallyX-sarjan Norjan kilpailu ja heti seuraavana on vuorossa Ruotsin osakilpailu rallicrossin mekassa Höljesissä. RallyX-sarjassa Halonen taistelee tuttujen kilpakumppanien kanssa mestaruudesta, Ylilammi johtaa, Halonen on toisena ja Mikael Uitto kolmantena. Höljesistä matka jatkuu Joensuuhun, SM-sarjan finaaliviikonloppua vietetään Ylämyllyn radalla 9.-10. syyskuuta.

Tulokset Nokia

1) Mikael Uitto 2.53,361
2) Joonatan Ylilammi +0,458
3) Lauri Halonen +1,860
4) Aleksi Suono +4,746
5) Oskari Sakala +7,140

MYLAPS Speedhive tulokset.

Sarjatilanne 4/5

1) Mikael Uitto 119p
2) Joonatan Ylilammi 101p
3) Lauri Halonen 91p
4) Joni Turpeinen 70p
5) Aleksi Suono 64p

MYLAPS Speedhive
Etusivu – Rallicross SM
RallyX
Lauri Halonen Crosskart driver #57 | Facebook

Kuva Jari Nurminen / RPF Media. Teksti Toni Lönnroos, Lauri Halosen viestintä.