Tahko SM -Rallisprintin yleisö pääsi nauttimaan vauhdikkaasta autourheilusta upeassa kesäsäässä Tahkovuoren alueen upeiden maisemien ympäröimänä. Tahkon osakilpailu sai samalla kunnian isännöidä viimeistä nykymuotoisessa SM-sarjassa asfaltilla ajettavaa osakilpailua, kun ensi vuonna asfalttisprintit saavat oman SM-sarjansa. 

Kaksivetoisten avauskierroksella kovinta vauhtia ajalla 1:58.43 yleiskisassa piti viime vuoden hopeamitalisti Marko Heikkilä (MynUA) vauhdikkaalla Toyota Starletillaan. Kakkoseksi kellotti niin ikään Starletia piiskaava Aki Mansikkamäki (HämUA), joka jäi Heikkilän noteerauksesta 1,76 sekuntia. Toyota-rintamaa jatkoi kolmanneksi kaasutellut Teppo Peltoniemi (PuMK/UA) Corolla GT:llään, eroa kärkeen kertyi 2.25 sekuntia. 

Toisella kierroksella Mansikkamäki räväytti kuitenkin sellaisen vedon, että muille ei jäänyt sanan sijaa. Starlet kiisi loppuaikaan 1:55.64, joka toi kaksivetoisten yleiskisan ja luokan 3. voiton Mansikkamäelle lähes 2,5 sekunnin erolla, joka on karvan yli kahden kilometrin radalla todella kova suoritus. Samassa luokassa Mansikkamäen kanssa kilpaileva Heikkilä onnistui hänkin parantamaan aikaansa, mutta vain reilulla kolmen sekunnin kymmenyksellä, joka riitti tänään kakkospytyille. 

Kolmospaikalle nousi peräti viidellä sekunnilla ykköskierroksen aikaansa parantanut Jari Muilu (KokUA) Toyota MR2:lla, joka kellotti samalla luokan 4. nopeimman ajan. Peltoniemikin onnistui parantamaan aikaansa, mutta vain kolmella sadasosalla, jolla heltisi koko kisan viidenneksi nopein aika. 

Tahkolla kaksivetoisten luokkavoitot edellä mainittujen lisäksi nappasivat Jarno Pentinpuro (LakUA, lk1), Janne Laine (MäntsMK, lk2), Ville Reuter (KaMK, lk5) sekä Miro Sakko (OUA, lk6). 

Reuter ja luokassaan toiseksi ajanut Ari-Pekka Koivisto (YUA) jakavat SM-pisteissä kärkipaikan 46,5 pisteellä ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua. Luokan 6. kakkoseksi kaasutellut Valtteri Koski (AL-Härmä) kohensi asemiaan ja nousi nyt kolmanneksi, neljän pisteen päähän kärkiparista. Reuterin kanssa kärjessä ennen Tahkon kisaa ollut Juha Lusa (PokyUA) ei tänään ehtinyt viidettä sijaa korkeammalle luokassaan ja tipahti sarjassa neljänneksi, pisteen päähän Koskesta. 

Junioreiden SM:ssä Koski siirtyi ykköspaikalle. Pentinpuro on kuitenkin vain pisteen päässä toisena. Kasperi Heikkinen (KajUA) on kolmas, kuusi pistettä Koskea perässä. 

Nelivetojen puolella käytiin hurja taistelu voitosta. Hallitseva mestari ja kaikki kauden edelliset osakilpailut voittanut Tuukka Hallia (MäntsMK) sai Tahkolla vastaansa F-Cupin mestaruuden ja kaksi rallicrossin Suomen mestaruutta voittaneen Juha Rytkösen (KonnMK/UA), jota ei ole rallin puolella nähty toviin. Tämä ei kuitenkaan ajamisessa paistanut, ainakin jos aikoja katsotaan. 

Kaksikko kellotti täsmälleen saman ajan, 1:53.12, avauskierrokselle, joten toiselle lenkille olisi luvassa todellinen herkkupala, ja sitä se toden totta oli. Hallia paransi aikaansa liki kolme sekuntia numeroihin 1:50.26, Rytkönen pääsi lähelle, mutta joutui lopulta taipumaan 0.39 sekunnin erolla Halliaan. 

– Testiä ei luonnollisestikaan päästy ajamaan viikolla tehtyjen muutosten jälkeen, mutta se on jo ihan tuttu juttu. Ihmeellisen hyvin auto toimi, vaikka jarrutuksissa takapää meinasikin vähän karkailla. Odotettavissa oli, että Juha (Rytkönen) menee kovaa Matti Santin Mitsubishillä. Mutta oli se kyllä erikoinen tilanne, kun oltiin tasa-ajalla kärjessä ensimmäisen kierroksen jälkeen, Hallia ihmetteli. 

– Toiselle kierrokselle siistin ajoa ja se meni kyllä todella nappiin. On siinä ihan eri fiilis nostaa kytkintä, kun tietää, että voitto ei tule helpolla. Tällä kertaa riitti. Pientä hienosäätöä autoon sitten vielä ennen sorakisoja, niin hyvä tulee, Hallia valotti. 

Rallisprint-konkari Jari Lamminsivu (HämUA) jatkoi vahvoja esityksiään, Tahkolla vanhalle mestarille heltisi jälleen podiumpaikka, tuloksena 3. sija niin yleiskilpailussa kuin sprinttiautoluokassa (lk8) Hallian ja Rytkösen jälkeen. 

Ralliautoluokassa (lk7) voittoon ajoi Mitsubishi Miragella kilpaileva Mats Rinne (YkUa). Jani Heikkinen (PaMK/UA) Skoda Fabia R5:lla otti toisen sijan kovan kamppailun jälkeen, eroa Rinteeseen jäi vaivaiset 0,08 sekuntia. Aarni Mertanen (Kaj-UA) oli kolmas, 0,25 sekuntia Rinnettä perässä. 

Hallia vankisti voiton myötä asemiaan sarjakärjessä eikä mestaruuden varmistamiseen seuraavassa osakilpailussa välttämättä vaadita Amerikan temppua. Lamminsivu on toisena 9,5 pisteen päässä, Mäki-Tammela täydentää kärkitrion 33 pisteellä. 

Mansikkamäki hurjana Tahkolla – Vatanen varmisti Nuorten Suomi Cup -mestaruuden

Suomi Cupin Nuorten luokassa voittoa pääsi tuulettamaan Ville Vatanen (K-KUA), joka varmisti samalla luokan Cup-mestaruuden toisena vuonna putkeen. 

Naisten luokan voittoa juhli Marjo-Riitta Mansikkamäki (HämUA), joka oli huimassa lennossa, sillä Starlet-pilotin toisen kierroksen aika riitti peräti koko kisan neljännelle sijalle. 

Lajilegenda Leif Tuomela (EPUA) oli vikkelin Senioreiden Suomi Cupissa. 

Rallisprint SM -sarja jatkuu kolmen kuukauden kesätauon jälkeen ensimmäisellä sorakisalla Säkylässä, kun vuorossa on kauden toiseksi viimeinen osakilpailu, 9. syyskuuta ajettava Transport Hosike Oy SM Rallisprint. 

Yleiskilpailun tulokset 

2WD SM
1. Aki Mansikkamäki 1:55.64
2. Marko Heikkilä +2.46
3. Jari Muilu +2.86

4WD SM
1. Tuukka Hallia 1:50.26
2. Juha Rytkönen +0.39
3. Jari Lamminsivu +2.37

Tulokset & pisteet – Rallisprint SM

 Rallisprint SM -pisteet: 4/6 osakilpailua

Kaksiveto-SM
1. Ville Reuter 46,5p
2. Ari-Pekka Koivisto 46,5p
3. Valtteri Koski 42,5p 

Neliveto-SM 
1. Tuukka Hallia 44p
2. Jari Lamminsivu 34,5p 
3. Juho Mäki-Tammela 33p 

Junioreiden SM
1. Valtteri Koski 42,5p
2. Jarno Pentinpuro 41,5p  
3. Kasperi Heikkinen 36,5p 

Tulokset & pisteet – Rallisprint SM

Rallisprint SM / Viestintä