Joulukuussa kirjoitettu sopimus on kaksivuotinen.

– Kävimme ajamassa testejä Italiassa, jossa Vili ajoi Haasen rungolla. Hän oli nopein siellä ja häntä kyseltiin myös muillekin, mutta Vili itse päätti tehdä sopimuksen nimenomaan Haasen kanssa, Vilin isä Jyrki Hakala kommentoi.

Kolmevuotiaana kartingin aloittanut tervolalainen kuljettaja on ajanut lähes koko uransa kaksi vuotta vanhempien kuljettajien kanssa.

– Vili on ajanut aina kaksi vuotta vanhempien kanssa ja lähes aina ollut myös kärkiviisikossa, Vilin ylpeä isä kommentoi.

Hakaloiden talvet ovat useasti menneet Italiassa, jossa Vili on ajanut kisoja Suomen talven aikana.

– Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä menestymisen eteen ja nyt sille saadaan palkinto.

Nyt työnteko jatkuu päämäärätietoisesti harjoitusten parissa.

– Sitten tottakai EM-kisat, MM-kisat ja niin edelleen. Halutaan nyt kerralla tehdä asioita oikealla tavalla ja katsoa, mihin rahkeet riittävät. Haluan opettaa Vilille asioita niin, ettei isän virheitä tarvitse toistaa, Hakala naurahtaa.

Seuraava Suomen jäämies?

Vili voitti Mini60-luokan suomenmestaruuden loppukesästä 2019. Sarja oli loppuun, Kouvolan osakilpailuun asti, tiukka, mutta onni kääntyi lopulta 11-vuotiaan kuljettajan eduksi.

– Vili on kuljettajana sellainen, että hän osaa pitää päänsä kylmänä. Hän haluaa keskittyä ajamiseen, eikä radalla kavereiden etsimiseen.

Onko hänestä jopa seuraavaksi suomalaiseksi jäämieheksi?

– Tavoitteena on joskus ajaa Formula 1:ssä, päättäväinen Vili Hakala kommentoi tulevaisuuden tavoitettaan.

Vuodenvaihde otetaan rennosti – unohtamatta moottoriurheilua

Hakaloiden arjessa näkyy vahvasti moottoriurheilu päivittäin. Se on ehkä yksi syy siihen, millaisia tavoitteita pojalla on omalle tulevaisuudelleen.

– Moottorikelkalla ajellaan mökillä Lapissa jouluna, kaksikko kommentoi.

Menestyminen – ja juuri tehty tehdassopimus – ei toki olisi mahdollista ilman tukijoukkoja.

– Haluamme kiittää kaikkia tukijoita, joita matkan varrellamme on ollut. Te kaikki teette tämän mahdolliseksi. Lisäksi erityiskiitos Hjallis Harkimolle ja Jethro Rostedtille, ilman teitä ei koskaan oltaisi päästy tähän pisteeseen, Vili kiittelee nöyränä.

Vilin isä paljastaa lopuksi myös yhden yllätyksen, joka liittyy vahvasti uuteen vuoteen.

– Järjestämme Tervolan kunnan ja Vilin yhteistyökumppaneiden kanssa ison ilotulituksen Tervolassa uutena vuotena. Sillä juhlitaan sopimusta ja kiitetään tukijoitamme, isä päättää.

Teksti: Nita Ahola / Moottoriurheilu.TV

Vili Hakala on voittanut monia kilpailuja jo nuorena. Kuva: Jyrki Hakala

Vili Hakalan ensimmäinen auto. Kuva: Jyrki Hakala

Osasto