Rallisprint SM -sarja uudistuu merkittävästi ensi kaudeksi, sillä jatkossa Suomen mestaruuksista kamppaillaan Rallisprint SM- ja Asfalttisprint SM-sarjoissa. Molemmissa ajetaan tutut kuusi osakilpailua, mutta Rallisprint SM:ssä kilpaillaan pelkästään lumella ja soralla, Asfalttisprint SM:ssä puolestaan nimensä mukaisesti pelkästään asfaltilla. Tahko SM -Rallisprint saa näin kunnian toimia nykymuotoisen SM-sarjan viimeisenä asfalttisprinttinä. 

Voit lukea aiheesta lisää täältä

Kauden viimeiseen kestopäällysteellä ajettavaan kisaan startataan mielenkiintoisista asetelmista. Kärkimiehinä kaksivetoisten SM:n puolella toimivat Juha Lusa (PokyUA) ja Ville Reuter (KaMK), jotka ovat keränneet tismalleen saman määrän pisteitä kauden kolmesta edellisestä osakilpailusta, 35,5.

Kaksikko nappasi luokkavoitot Oulusta ja Laukaasta, mutta Mikkelissä molemmat joutuivat taipumaan luokissaan kolmansiksi. 

Sarjakolmosena Tahkolle saapuu Ari-Pekka Koivisto (YUA), jolla on takana puhdas tolppasarja. Koivisto on siis napannut voitot jokaisesta osakilpailusta, mutta ei ole vielä käyttänyt 1,5-kertaisia pisteitä. Näin ollen BMW M3-kuljettaja on kahden ja puolen pisteen takamatkalla, mutta on käytännössä parhaimmassa asemassa sarjan kannalta. 

Kilpailukokemukseen perustuvassa Junioreiden SM-sarjassa Koivisto on johdossa. Seuraavina tulevat Jarno Pentinpuro (LakUA) ja Valtteri Koski (AL-Härmä), jotka ovat myös kaksivetoisten SM-sarjassa sijoilla 4. ja 5. 

Hallialle yllättävä haastaja nelivedoissa

Nelivetojen ykkössuosikki on toista perättäistä Suomen mestaruutta jahtaava Tuukka Hallia (MäntsMK), jolla on tältä kaudella plakkarissa pelkkiä voittoja ja 33 pistettä. Sprinttiautoluokassa kilpailevalla Hallialla on 6,5 pisteen kaula toisena tällä hetkellä olevaan Jari Lamminsivuun (HämUA). Lamminsivulla on kuitenkin käytettynä jo tältä kaudelta 1,5-kertaiset pisteet, toisin kuin Hallialla. 

Juho Mäki-Tammelalla (LakUA) on takana vahva kauden ensimmäinen puolikas ja kolmospaikka sarjassa, eroa kakkosijaan on vaivaiset puoli pistettä. Puolen pisteen päässä Mäki-Tammelasta on puolestaan ralliautoluokassa kilpaileva Kristian Nieminen (ToivAUK), joka on myös luokan suurin voittajasuosikki Tahkolla. 

Nelivedoissa nähdään myös äärimmäisen mielenkiintoinen vierailija, sillä sprinttiautoluokkaan on ilmoittautunut mukaan rallicrossin Suomen mestari vuosilta 2018-2019 sekä F-Cupissa vuonna 2017 mestaruuden voittanut Juha Rytkönen (KonnMK/UA). Alla Rytkösellä on Matti Santin Mitsubishi Lancer E5. 

– Hetki siitä on aikaa, kun olen viimeksi ajanut sprinttiä, tai rallia ylipäätään. Matti (Santti) tuossa sitten joskus heitti, että en uskalla lähteä kisaamaan hänen autolla ja että kalenterilla saa mitata kuinka paljon häviän. Olihan se pakko sitten tarttua mahdollisuuteen, lisäksi Tahko kisapaikkana kuulosti mielenkiintoiselta, Rytkönen kertoo. 

– Tosi mukava lähteä vaihtelun vuoksi ajamaan asfaltilla. Ja nyt ei tarvitse miettiä, että joku muu pilaisi kisan vaan sen saa tehdä ihan itse, Rytkönen naureskelee. 

Jatkosuunnitelmia sprintin tai rallin parissa ei Rytkösellä kuitenkaan ole, vaan keskittyminen on täysin rallicrossin puolella. 

Suomi Cup -luokissa johtopaikoilla ennen kauden neljättä osakilpailua ovat Jukka Lifländer (ImUA, Seniorit), Marjo-Riitta Mansikkamäki (HämUA, Naiset) ja Ville Vatanen (K-KUA, Nuoret). 

Tahko SM -Rallisprintin ensimmäinen kierros käynnistyy tulevana lauantaina klo 11:00. 

rssm_sarjasaannot_final.pdf (rallisprintsm.fi)

Tulokset & pisteet – Rallisprint SM

Tahko SM -Rallisprint -info, rata & aikataulu

Tahko SM -Rallisprint ajetaan lauantaina 10.6. Nilsiässä, Tahkovuoren upeissa maisemissa. Radan pituus on 2150 metriä ja kilpailussa ajetaan tuttuun tapaan kaksi kierrosta, joista ensimmäinen käynnistyy klo 11. 

Kilpailukeskus sijaitsee Break Sokos Hotel Tahkon tiloissa osoitteessa Sääskiniementie 560, 73310 Tahkovuori. 

Kilpailun aikataulu

Lauantai 10.6.

7:00 Kilpailutoimisto avataan
7:30 Rataan tutustuminen alkaa
9:30 Rataan tutustuminen alkaa nuottiluokille
10:30 Rata suljetaan muulta liikenteeltä
10:20 Ohjaajakokous
11:00 Kilpailun lähtö

Ajaksi
TahkoSprint 2023 (10.6.2023), reitti esittely – YouTube
Tahko SM-rallisprint / Osallistujat (autourheilu.fi)

Rallisprint SM / Viestintä