Tuskun teollisuusalueella ajettavaan kauden kolmanteen osakilpailuun lähdetään mielenkiintoisista asetelmista. Kaksivetoisten SM-sarjassa piikkipaikkaa 27,5 pisteellä jakavat Juha Lusa (PokyUA) ja Ville Reuter (KaMK), joilla on molemmilla takana vahva talvikausi. Kärkikaksikko napsi kauden kahdesta talvikisasta omien luokkiensa voitot ja molemmat onnistuivat myös Oulun avauskilpailussa hyödyntämään 1,5-kertaiset pisteet. 

Kolmantena kisaan starttaa Kasperi Heikkinen (KajUA), jolla on kasassa 22,5 pistettä. Heikkinen aloitti kauden loistavasti luokkavoitolla 1,5-kertaisten pisteiden siivittämänä, Laukaassa vastassa oli tukku Ralli SM -sarjasta tuttuja kilpailijoita ja tuloksena 6. sija. 

Neljäntenä Mikkelin asfalttirataa taltuttamaan lähtee Ari-Pekka Koivisto (YUA), joka oli talvella hyvässä iskussa ottamalla molemmista kisoista luokkavoitot kerryttäen pottiin 22 pistettä. Koivistolla on vielä käyttämättä 1,5-kertaiset pisteet, jonka vuoksi pistetaulukko ei kerro ihan täyttä totuutta. 

Junioreiden SM-sarjassa Heikkinen on johdossa 0,5 pisteellä ennen Koivistoa. Kolmantena majailee Valtteri Koski (AL-Härmä), jolla on kasassa 20 pistettä. 

Yllättääkö lajilegenda nuoren mestarin nelivedoissa?

Nelivetojen sprinttiautoluokassa kilpaileva viime vuoden Suomen mestari Tuukka Hallia (MäntsMK) on ollut tälläkin kaudella vertaansa vailla. Tuloksena vakuuttavat voitot kauden molemmista kilpailuista ja sarjan johto 22 pisteellä. 

Hallia kärsi kuitenkin tappiot Aurora Sprint Asfalttisarjan kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa konkari Jari Lamminsivulle (HämUA), joten Mikkelissäkin on varmasti odotettavissa mielenkiintoinen voittokamppailu näiden kahden välillä. 

Sanansa on sanottavana myös sarjakakkonen Juho Mäki-Tammelalla (LakUA), joka on napannut kummassakin aiemmassa osakilpailussa sprinttiluokan kakkossijat. Voitonnälkä on varmasti kasvanut kevättauon aikana. 

Ralliautoluokassa kilpailevat Toni Herranen (KR-Team) ja Kristian Nieminen (ToivAUK) jakavat nelivetojen kolmostilan. Herrasta ei kuitenkaan tällä kaudella sarjassa todennäköisesti enää nähdä, joten Nieminen on selvä ykkösuosikki seiskaluokassa. 

Suomi Cup -luokissa johtopaikoilta Mikkeliin saapuvat Jukka Lifländer (ImUA, Seniorit), Meiju Viitanen (RaaUA, Naiset) ja Ville Vatanen (K-KUA, Nuoret). 

Mikkeli SM Sprintin ensimmäinen kierros käynnistyy lauantaina klo 11:00. 

rssm_sarjasaannot_final.pdf (rallisprintsm.fi)

6.5. SM Sprint, Mikkeli
10.6. Tahko SM Sprint, Nilsiä
9.9. Transport Hosike Oy SM-Rallisprint, Säkylä
23.9. Leppävirta SM-Sprint 

Rallisprint SM -pisteet: 2/6 osakilpailua 

Kaksiveto-SM
1. Juha Lusa 27,5p
1. Ville Reuter 27,5p
3. Kasperi Heikkinen 22,5p 

Neliveto-SM 
1. Tuukka Hallia 22p
2. Juho Mäki-Tammela 18p 
3. Toni Herranen 16,5p 

Junioreiden SM
1. Kasperi Heikkinen 22,5p
2. Ari-Pekka Koivisto 22p  
3. Valtteri Koski 20p 

Tulokset & pisteet – Rallisprint SM

Mikkeli SM Sprint -info, reitti & aikataulu

Mikkelin SM Sprintissä ajetaan kaksi kierrosta Mikkelissä sijaitsevan Tuskun teollisuusalueella, radan pituus on 3200 metriä. Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Sorvarinkatu 5, 50100 Mikkeli. 

Kilpailun aikataulu

Lauantai 6.5.

6:30 Kilpailutoimisto avataan
7:00 Ilmoittautuminen alkaa
7:15 Rataan tutustuminen alkaa
9:45 Rataan tutustuminen alkaa nuottiluokille
10:30 Rata suljetaan muulta liikenteeltä
10:35 Ohjaajakokous
11:01 Kilpailun lähtö

Ajaksi
RAPSA23 | Sportity
SM Sprint Mikkeli / Osallistujat (autourheilu.fi)

Liput: 10€ / hlö (yli 12-vuotiaat) 

Rallisprint SM / Viestintä.