Kaksivetoisten SM-sarjassa teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen omaa vielä kuusi kuljettajaa. Todennäköisesti mestaruuskamppailu tullaan käymään kuitenkin kahden kuljettajan välillä, kunhan kalustorikoilta ja hylkäyksiltä vältytään. 

Kainuun Moottorikerhon Ville Reuter on tällä kaudella noussut kategorian ehdottomaan eliittiin. Toki vahvaa suorittamista 27-vuotiaalta on nähty jo useamman vuoden ajalta, mutta tänä vuonna kalustonkin toimiessa, on Reuter ollut vitosluokassa Volvo S40:llään täysin pitelemätön. Tuloksena neljä luokkavoittoa ja yksi kolmas sija, joilla irtoaa tässä kohtaa ykköspaikka 57,5 pisteellä. 

– Sarjassa on tosiaan hieno tilanne, joten hyvillä mielin lähdetään kisaan. Täysillä pitää kuitenkin Leppävirrallakin ajaa ja kaiken on onnistuttava, mikäli mielii mestariksi. Mutta siitä lähdetään joka tapauksessa taistelemaan. 

– Auton pitäisi olla kunnossa, välitys vaihdettiin vielä Säkylän jälkeen, kun meinasi olla vähän lyhyenpuoleinen. Toivottavasti kaikki pelaa ja päästään ajamalla ratkomaan lopputulokset, Reuter kertoo. 

Reuterin ykköshaastaja, BMW M3:sta käskevä Ari-Pekka Koivisto jahtaa lauantaina kahta Suomen mestaruutta. Vähäisen rallisprint-kokemuksen myötä Koivisto ajaa kaksivetoisten lisäksi myös junioreiden Suomen mestaruudesta. Yleisellä puolella Ylitornion Urheiluautoilijoita edustava Koivisto on toisena, kolme pistettä Reuteria perässä. Junioreissa hallussa on puolestaan kärkipaikka kolmen pisteen erolla AL-Härmän Valtteri Koskeen

– Tottakai lähdetään yrittämään mahdollisimman hyvää suoritusta. Säkylän kisa meni vähän mollivoittoisesti, kun oli aika paljon ongelmia vetopidon kanssa mutta jospa ne olisi selätetty nyt. Valitettavasti ei varmaan ehditä autoa kokeilemaan ollenkaan ennen kisaa, niin on tässä pieniä kysymysmerkkejä ilmassa, Koivisto mietiskeli. 

Yleisen pronssimitalista kamppailee sitten jo useampikin kuljettaja, etunenässä Koski, Juha Lusa (PokyUA), Jarno Pentinpuro (LakUA) ja Kasperi Heikkinen (KajUA). Näistä kuljettajista kaikki Lusaa lukuun ottamatta kamppailevat myös junioreiden mestaruusmitaleista. 

Nelivedoissa jaossa vielä himmeämmät mitalit

Mäntsälän Moottorikerhoa edustava Tuukka Hallia varmisti itselleen jo edellisessä osakilpailussa toisen peräkkäisen nelivetojen Suomen mestaruuden. Hallia on ollut tällä kaudella pysäyttämätön, plakkarissa viisi voittoa viidestä mahdollisesta. Täydellistä kuuden voiton sarjaa jahtaava Mitsubishi-kuski on myös Leppävirralla mukana puolustamassa viime vuotista voittoaan kisasta. 

Tässä kohtaa suurin mielenkiinto kääntyy siis hopea- ja pronssimitalikamppailuihin, jossa on mukana neljä kuljettajaa. Sprinttiautoluokassa kilpailevat Jari Lamminsivu 42,5p (HämUA) ja Juho Mäki-Tammela 42p (LakUA) sekä ralliautoluokan kuljettajat Mats Rinne 40,5p (YkUA) ja Aarni Mertanen 39p (KajUA). 

Koko porukka on siis tällä hetkellä 3,5 pisteen sisällä toisistaan, mutta Mäki-Tammelalla ja Mertasella ei ole vielä käytettynä 1,5-kertaisia pisteitä, joihin jokainen kilpailija on oikeutettu kerran kauden aikana valitsemassaan kisassa. Oman jännityksensä mitalikamppailuun tuo myös se, että lopullisiin pisteisiin lasketaan kuudesta osakilpailusta viiden parhaimman tulokset. 

– Fiilikset on kyllä hyvät, vaikka vähän kehnoa keliä näyttää ennusteissa tällä hetkellä. Autoon on tehty perus tsekkaukset ja käytiin varmuuden vuoksi penkissä katsomassa, että autossa on kaikki ok. Tuntui pelittävän hienosti, joten mukava lähteä kisaan varsinkin, kun reitti Leppävirralla on huippu, Mäki-Tammela ennakoi. 

Suomi Cupissa lajilegenda Leif Tuomela (EPUA) johtaa Senioreita. Nuorten luokassa Ville Vatanen (K-KUA) on jo varmistanut Cup-mestaruuden. Marjo-Riitta Mansikkamäki (HämUA) on ykkösenä Naisten luokassa. 

Deekax SM-Rallisprintin ensimmäinen kierros käynnistyy tulevana lauantaina klo 12:00. Rallisprint-kauden päätöstilaisuus juhlitaan lauantaina Leppäviralla, Hyvinvointi – ja liikuntakeskus Vesileppiksen tiloissa kauden viimeisen Rallisprintin SM -osakilpailun jälkeen lauantaina 23.9.2023. 

rssm_sarjasaannot_final.pdf (rallisprintsm.fi)

Seuraavat osakilpailut

23.9. Deekax SM-Rallisprint

2024

11.2. Laukaa SM-Sprint, Laukaa
2.3. Kiuruvesi SM-Sprint, Kiuruvesi
17.8. MSP SM-Rallisprint, Oulu
18.8. SM-Rallisprint Raahe, Raahe
7.9. EPUA SM-Sprint, Ylistaro
13.10. SM Oili Jalonen Sprint, Laitila

Tulokset & pisteet – Rallisprint SM

Deekax SM-Rallisprint -info, rata & aikataulu

Deekax SM-Rallisprint ajetaan lauantaina 23.9. Leppävirralla, Puponmäellä. Radan pituus on 3800 metriä, pinta on sora ja kilpailussa ajetaan tuttuun tapaan kaksi kierrosta, joista ensimmäinen käynnistyy klo 12. 

Kilpailukeskus sijaitsee Puponmäen koululla osoitteessa Puponmäentie 590, 79265 Puponmäki. 

Kilpailun aikataulu

Lauantai 23.9.

07:00 Kilpailutoimisto avataan
07:30 Kilpailupapereiden tarkastus ja materiaalin jako alkaa
08:00 Turvallisuustarkastus alkaa
08:00 Reittiin tutustuminen alkaa
11:00 Ohjaajakokous
11:00 Reitti suljetaan yleiseltä liikenteeltä
12:00 Kilpailun 1. kierros
n. 14:00 Kilpailun 2. kierros
n. 15:20 Palkintojenjako 

Liput: 15€/hlö, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

Rallisprint-kauden päätöstilaisuus juhlitaan lauantaina Leppäviralla, Hyvinvointi – ja liikuntakeskus Vesileppiksen tiloissa kauden viimeisen Rallisprintin SM-osakilpailun jälkeen lauantaina 23.9.2023. 

Illan ohjelmassa on niin Rallisprintin SM-sarjan kuin Aurora Sprint Asfalttisarjan palkintojenjaot.