Palkinnon myönsi kansainvälisen autoliiton FIA:n kartingin kansainvälinen kattojärjestö CIK-FIA.

FIA:n puheenjohtaja Jean Todt totesi AKK:n tehneen erinomaista työtä tapahtuman eteen.

– Kartingin MM-kisat järjestettiin 17 vuoden tauon jälkeen jälleen Suomessa. Kisa todisti – jos siihen edes oli tarvetta – sen suomalaisen intohimon, jolla on saavutettu monta mestaruutta eri autourheilulajeissa. Suomen kattojärjestö AKK teki erinomaista työtä järjestäessään korkeatasoisen tapahtuman, Todt kiitteli.

Tapahtuman promoottorina AKK:n puolesta toiminut Sami Heiskanen otti palkinnon ylpeydellä ja kiitollisuudella vastaan.

– Palkinto on historiallinen saavutus ja kertoo siitä, että meidän upea kartingväki on puhaltanut äärettömän kovasti yhteen hiileen, jotta tapahtuma on saatu aikaiseksi. Tämä on todella iso kunnianosoitus kaikille kartingin parissa toimiville suomalaisille sekä meidän hienoille yhteistyökumppaneillemme, jotka ovat olleet merkittävässä asemassa tapahtuman onnistumisen kannalta, Heiskanen totesi.

PowerParkin Sami Alahuhdan mukaan ison tapahtuman onnistumisen mahdollisti juurikin saumaton yhteistyö. Alahuhta oli Heiskasen mukana noutamassa palkintoa Pariisissa.

– Yhteistyö AKK:n ja kaikkien muidenkin tahojen kanssa sujui oikein mutkattomasti. Tämä on hieno tunnustus tehdystä työstä sekä upea juttu suomalaiselle kartingille. Oli myös hienoa päästä Pariisiin, jossa oli järjestetty mahtavat juhlat ja sitten, kun ne vielä päättyivät palkinnon saamiseen, niin todella hieno juttu, Alahuhta kertoi.

6.-8. syyskuuta Kauhavan Alahärmässä PowerParkin radalla järjestettyyn kisaan osallistui 200 kuljettajaa 40 eri maasta. Tapahtuma ajettiin täysille katsomoille ja viikonlopun aikana sitä seurasi noin 15 000 katsojaa.

OK-luokan maailmanmestaruuteen ajoi italialainen Lorenzo Travisanutto ja OKj-luokan mestariksi hollantilainen Thomas Ten Brinke. Paras suomalainen oli OK-luokassa viidenneksi sijoittunut Juho Valtanen.

Teksti: Flying Finn Race tiedotus

Osasto