Säälimättömässä vesisateessa ajettu kilpailu tarjosi yllätyksellisiä käänteitä ja draamaa alusta loppuun. AL-Härmää edustava Kalliokoski kävi jo ensimmäisessä alkuerässä kovan taistelun tiimikaveri Ollikaisen ja Ford Fiestalla ajavan Henri Haapamäen kanssa, erä päättyi Kalliokosken voittoon Ollikaisen ollessa toinen. Myös kolmannessa erässä oli tekemistä, Skantz sai hyvän startin ja kiihdytti johtoon, mutta Kalliokoski onnistui ohituksessa ja otti jälleen erävoiton, Skantzin tullessa maaliin toisena. 

– Olihan siellä märkää, lähtöjen kanssa oli vähän haastetta tänään.

RX Mastersin konseptiin kuuluu useampi finaali, Tuomas Skantz jäi B-finaaliin ja ajoi siinä viidenneksi, Kalliokoski ja Ollikainen selvittivät tiensä A-finaaliin. Päivän päälähdössä tapahtui, Kalliokoski oli kärjessä, mutta lisälenkille meno epäonnistui. Kalliokoski liukui sateen pieksemän radan reunalle ja Ford Fiesta jäi jauhamaan hetkeksi tyhjää. Ollikainen iski, nousi edelle ja ajoi voittoon, Kalliokoski tuli ruutulipulle toisena ja varmisti tiimille kaksoisvoiton. 

– Finaalissa onnistui lähtö, pääsin heti kärkeen. Toiseksi viimeisellä kierroksella olin jo kääntämässä mutkaan, kun kuulin jotain lisälenkistä. Käänsin sinne hätäisesti, kun luulin että oli viimeinen kierros ja pakko mennä, radion kanssa oli pientä häiriötä. Menin lisälenkille penkkojen yli ja pitkäksi ja Ollikainen pääsi ohi, sen verran oltiin saatu kaulaa, ettei väliin ehtinyt ketään. Tiimin puolesta meillä oli taas hieno päivä. Mersulle ensimmäinen voitto ja Ollikainen korkeimmalle korokkeelle, tyytyväinen pitää olla. 

Kalliokoski ajoi rallicrossin kymmenvuotisjuhlakautensa aikana kuusi kilpailua, saldona oli kolme voittoa ja päätöskilpailun toinen sija RX Masters -kilpailuissa, Kouvolan kansainvälisessä RallyX -kilpailuissa Kalliokoski oli paras suomalainen ajaessaan toiseksi ja kolmanneksi. Tulevan kauden suunnitelmista Kalliokoski kertoo myöhemmin tämän vuoden aikana. 

Tulokset Hyvinkää RX Masters

1) Jonne Ollikainen 5.02,400
2) Jere Kalliokoski +1,672
3) Henri Haapamäki +6,200
4) Jari Putkinen +9,339
5) Jari Tuuri +12,407
6) Aki Karttunen +16,178

RX Masters – RX Masters on SM-sarjan rinnalle tullut kansallista kisoista koostuva sarja
Jere Kalliokoski RX
Kalliokoski Motorsport | Facebook

Kuva Merita Mäkinen / Meritapix, teksti Toni Lönroos.