Esapekka Lappi oli Ruotsin MM-rallin juhlittu suomalaissankari. Hyundai on aloittanut kauden kahdella osakilpailuvoitolla, mikä on paras suoritus tiimin 11-vuotisessa historiassa.

Lappi oli aiemmin voittanut vain yhden MM-rallin, joten vuoden 2017 Suomen MM-rallin jatkoksi tullut ykkössija maistui makealta.

– Hemmetin hyvältä tuntuu. Toista voittoa ehdittiin jahdata melko pitkään. Iso kiitos Cyrilille (tallipäällikkö Abiteboul), joka antoi minulle tämän paikan huonosti menneen viime kauden toisen puolikkaan jälkeen. Terveisiä kotiin, tuuletti Lappi.

Taistelu kakkossijasta kääntyi lopulta Toyotaa kuskaavalle Elfyn Evansille, mutta viikonlopun iloisimpia kuljettajia oli Adrien Fourmaux. Kolmossija oli ranskalaiselle ensimmäinen palkintokorokesijoitus MM-sarjassa.

– Tosi hieno juttu parin vaikean vuoden jälkeen. Tällainen tulos on jotain erityistä. Ei minulla ole sanoja, tämä on niin upeaa, tunnelmoi Fourmaux.

Kalle Rovanperä taisteli Power Stagelta täydet viisi lisäpistettä. Se ei kuitenkaan miehen mieltä lämmittänyt.

– En ajanut kovin hyvin tätä pätkää. Joka tapauksessa tämä oli iso pettymys. Tällaista viikonloppua emme lähteneet tekemään, joten ei tästä voi olla iloinen. Yritetään ensi kerralla uudestaan, päätti Rovanperä.

WRC2-luokassa Oliver Solberg otti ylivoimaisen voiton. Eroa Sami Pajariin kertyi 1.19,7 minuuttia.

– Mahtava viikonloppu. Eka viikonloppu Skoda Motorsportille ja hieno voitto, joten tämä on upeaa. Pidettiin auto nipussa, tästä voi olla todella iloinen.

Pajari taisteli hienon kakkossijan itselleen. Sijoitus varmistui viimeisellä erikoiskokeella 2,5 sekunnin turvin ennen niin ikään Toyotalla ajavaa Georg Linnamäeta.

– Olipa hankalaa. Paljon odotettua liukkaampi, mutta olen todella iloinen tästä ja kakkossijasta. Paljon tuli arvokasta oppia, tämä menee tästä vielä parempaan suuntaan. Auto on nopea ja luotettava, joten tästä on hyvä lähteä seuraaviin ralleihin, Pajari iloitsi.

Roope Korhonen oli luokan neljäs, Mikko Heikkilä viides ja Lauri Joona kuudes.

Lopputulokset, Ruotsin MM-ralli EK18/18 jälkeen

  1. Esapekka Lappi, Hyundai 2.33.04,9
  2. Elfyn Evans, Toyota +29,6
  3. Adrien Fourmaux, Ford +47,9
  4. Thierry Neuville, Hyundai +1.46,3
  5. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +5.04,2
  6. Sami Pajari, Toyota (WRC2) +6.23,9
  7. Georg Linnamäe, Toyota (WRC2) +6.26,4
  8. Roope Korhonen, Toyota (WRC2) +6.48,1
  9. Mikko Heikkilä, Toyota (WRC2) +7.25,7
  10. Lauri Joona, Skoda (WRC2) +7.37,7
Osasto