alt

Voidaan siis perustellusti todeta, että PDA-rallin WRC-luokassa on enemmän kalustoa kuin kesäisen Jyväskylän MM-rallin vastaavassa luokassa. Tämä kiusallinen yksityiskohta on Etelä-Suomesta kuultujen villeimpien varikkohuhujen mukaan laittanut jopa Kellokukantiellä alahuulet väpättämään.

Määrän lisäksi laatu on tämän vuoden kisassa silmiinpistävän kova. PDA-rallin eittämättä nimekkäin osallistuja on ralliammattilaisuuden portteja kolkutteleva Mikko Pajunen. Edellisen kerran nuori vetomies nähtiin Suomessa kypärä päässä kesäkuun SM-rallissa, jolloin mies paalasi Tommi Mäkinen Racingin Subaru Imprezan lapualaiselle pellolle. ”Reis vas pät pat kaar vas kut”, totesi siihen varmasti tallipäällikkö Mäkinenkin. Nähtäväksi jää, onko yritys yhtä kovaa myös lauantaina pyörän sarvissa, kun Pajunen taistelee PDA-rallin voitosta S-WRC-luokassa.

Toinen poiminta lähtöluettelosta on Historic-luokassa starttaava, keltaisesta ajohaalaristaan tunnettu autoalan liikemies Juho Puumalainen, jonka suurimpia urotöitä rallin parissa vielä odotellaan. Näyttävimmät suoritukset on toistaiseksi nähty ihan muilla elämänalueilla, eikä aiempien PDA-rallienkaan menestys jätä juuri kiikkustuolissa kerrottavaa. Nyt Juhon uho on kuitenkin kova.

– Vain voitto kiinnostaa. Aiempina vuosina olen ollut suvereeni pikkuteillä, mutta isojen teiden osuuksilla Jopon kulku ei ole riittänyt. Tänä vuonna otan mukaan kaksi pyörää ja ja päätän vasta hetki ennen lähtöä reittispekulaatioiden perusteella, luotanko Jopoon vai aavikkovälityksellä varustettuun salaiseen aseeseen.

Puumalaisen edustama Jyväskylän Autoagentit on yksi niistä PDA-rallin lukuisista, arvokkaista yhteistyökumppaneista, jotka mahdollistavat omalta osaltaan tapahtuman toteutumisen. Kumppaneiden ansiosta kisan palkintojen yhteisarvo on yli 700 euroa.

– Eurokriisi painaa suhdanteita sen verran, että emme lupaa yleiskilpailun nopeimmalle autoa palkinnoksi. Kisan kunniaksi myymme kuitenkin autoja polkuhintaan kaikelle kansalle koko kisaviikon ajan, Puumalainen tiedottaa raikkaan kaupallisesti.

Kolmas mielenkiintoinen osallistuja on WRC-luokassa ajava, vuonna 2009 PDA-rallin voittanut Sami Heikkilä. Jo aivan liian monta vuosikymmentä rallin kuhinassa pitkin Suomen ja maailman metsiä haahuillut mies edustaa kokenutta kaartia. Vanhoilla meriiteilläkö yrität laittaa nuorille kosseille kapuloita pinnojen väliin?

– Kyllä näin on. Tukka harvenee kuin ulkokurvit F-Cupissa, mutta podiumkyydissä ollaan aikaisemmin oltu – saa nähdä joko olisi siirryttävä puhtaasti penkalle. Senioriluokkaa odotellaan. Kun on yli kolmekymmentä vuotta kiertänyt, tietää mikä paikka pelaa ja milloin voi vetää elämää suuremmalla vaihteella. Hyvää kisaa vaan kaikille Ruutulipun katselijoille, Sami toivottaa

Kenelle pyöränkellot soivat? Kuka voittaa? Ken on runkikuningas? Tähän kaikkeen saadaan vastaus lauantaina Laukaassa, kun kilpailijat starttaavat haastavalle, yhdeksän erikoiskokeen reitille, jonka yhteispituus on noin neljä kilometriä. Esimakua tulevasta saadaan jo 0-pyörän kohdalla, sillä tandem-pyörän sarvissa reitin avaa vanha etuvetokuha Anssi Tawast.

– Kisan eteen on tehty kovasti hommia koko syksy. Toivottavasti kilpailijat viihtyvät täysin uudella reitillä. Meillä taitaa olla kalenterin ainoa oikea pimeä ralli, joten sloganimme ”reilusti runkia”, pitää kutinsa tänäkin vuonna, hymähtelevät kilpailunjohtaja Matti Leistiö ja reittijohtaja Jyri Korpivaara.

Pitkän päivän jälkeen PDA-rallin tulokset julkaistaan heti tuloslaskijoiden selvittyä. Ja kun kerran Laukaassa ollaan, saattaa Kankkunenkin tulla käymään. Viimeistään sunnuntaiaamuna.

Lisätietoja:
http://pdaralli.weebly.com/
https://www.facebook.com/#!/events/339557772783601/?fref=ts