Grenlandin rata oli sarjan uusi tulokas, joten perjantain harjoitukset olivat tärkeässä roolissa. Halonen pääsi nopeasti sisään jo osittain tutun radan nikseihin, mekaanikkona toimiva Sami-isä sai ”Lakuauton” säädöt kohdalleen ja Halonen oli kärkijoukossa. Varsinainen kilpailu alkoi perjantaina ensimmäisellä alkuerällä, siinä Halonen oli toiseksi nopein. Lauantaina ajettu toinen erä sateisen liukkaalla radalla ei onnistunut yhtä hyvin, tuloksena oli kahdeksas sija, mutta kolmannessa erässä nähtiin taas tutumpaa Halosta. Huima taistelu sarjan johdossa olevan Joonatan Ylilammin kanssa päättyi Halosen voittoon, ja kouvolalainen nousi kokonaistilanteessa toiseksi, edellä oli vain kaikki lähdöt voittanut Mikael Uitto.

– Vuonna 2018 ajoin tällä radalla 85 kuutioisella Norjan mestaruussarjan kilpailussa, se oli aika lyhyt kisa, kone leikkasi kiinni toisessa erässä. Muistan vain jokerin tältä radalta, paljon enempää muistikuvia ei ollut, Halonen paljastaa.

Neljännessä erässä Halonen taisteli ensimmäisellä kierroksella Uiton kanssa, mutta SM-kärkikuljettajan päästessä karkuun niskaan hengitti ruotsalainen Hampus Hagström. Taistelun tiimellyksessä Haloselle sattui harvinainen ajatuskatkos, lisälenkki jäi ajamatta ja sanktiona oli puolen minuutin aikasakko. Kokonaistilanteessa Halonen oli alkuerien jälkeen kuudentena.

– Ajattelin, että menen toisella kierroksella jokerille, olin keskittynyt Uiton kiinni ajamiseen, enkä huomannut katsoa montako kierrosta on jäljellä. Tajusin mokan kun ajoin ruutulipulle, tuli iso harmitus.

Semifinaalissa Halonen oli oma itsensä ja nousi finaalin kakkosriviin. Finaalissa tutut suomalaisnimet kiihdyttivät kärkeen, Uitto meni ykköseksi, Ylilammi toiseksi ja Halonen oli kolmas. Hagström ahdisti Halosta, mutta kouvolalainen piti pintansa ja tuli ruutulipulle kolmantena.

– Hagström tuli päin, meni ratti vinoon ja loppukisa oli vain selviytymistä. Yksi mutka alkoi onnistua niin hyvin, että sain Ylilammia jo kiinni, mutta en riittävästi. Jäi vähän tahmea fiilis kisasta, etenkin kun se neljäs erä meni miten meni. Olen ajanut seitsemän vuotta eikä tuollaista virhettä saisi tulla, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen tuon jälkeen. Nyt pakataan kamat ja pestään auto, ensi viikolla menen norjalaisen kilpakumppanin Olliver Tveiten Sollien kanssa hänen kouluun yhdeksi päiväksi, mutta pelkään etten paljon ymmärrä opetuksesta, Halonen naurahtaa.

Sarjatilanne muuttui Norjassa, Ylilammi pysyi johdossa, mutta Uitto nousi Halosen edelle toiseksi. Kauden finaalikilpailu ajetaan jo seuraavana viikonloppuna 1.-2. syyskuuta rallicrossin mekassa, Ruotsin Höljesissä.

Tulokset Grenland

1) Mikael Uitto 4.07,282
2) Joonatan Ylilammi +4,145
3) Lauri Halonen +5,294
4) Hampus Hagström +6,169
5) Olliver Tveiten Sollie +7,491
6) Pontus Oskarsson +7,640

Notice Board | RallyX (chronomoto.com)

Pistetilanne 7/8

1) Joonatan Ylilammi 162p
2) Mikael Uitto 158p
3) Lauri Halonen 148p
4) Olliver Tveiten Sollie 117p
5) Viktor Kristensson 97p
6) Joni Turpeinen 96p

Notice Board | RallyX (chronomoto.com)

RallyX
Lauri Halonen Crosskart driver #57 | Facebook

Kuvat Jari Nurminen/RPF Media. Teksti Toni Lönnroos, Lauri Halosen viestintä.