Kesäkuun toisena viikonloppuna Lievestuoreen Ruuhimäestä alkaneessa ja elokuun viimeisenä viikonloppuna Poriin huipentuneessa kymmenen osakilpailun mittaisessa sarjassa Vettenranta oli jokaisessa lähdössä tiukasti kiinni palkintokorokesijoituksissa. Kouvolan Tykkimäen kaksi hopeasijaa, Lentolan yhden pronssisijan ja Porin finaaliviikonlopun hopean lisäksi hän upeasti saavutti autourheilu-uransa ensimmäiseen Kartingin SM-sarjan osakilpailun voitton.

Näin Vettenranta seuraa serkkunsa, vuoden 2021 Ferrari Challenge ratasarjan Maailmanmestari Luka Nurmen jalanjälkiä; Vuonna 2016 Nurmi nappasi Kartingin Rotax MAX Challenge ratasarjan hopean ja seuraavana vuonna OKj-luokan SM-hopeamitalin ennen siirtymistään GT-autojen pariin.

– Kesäkuun alussa Ruuhimäen radalla tutustuttiin sarjaan ja kilpakumppaneihin kunnes sitten jo seuraavassa Kouvolan Tykkimäen osakilpailuviikonlopussa saatiin kahden palkintokorokesijoituksen verran kokemusta menestyksestä. Elokuun päätteeksi Porin sateisissa olosuhteissa ajetussa finaaliviikonlopussa Oiva oli alku-erien, aika-ajojen ja lopulta myös finaalin ykkönen ja antoi siten erinomaisen näytön osaamisestaan, SM-hopeamitaliin erittäin tyytyväinen oleva Oivan isä Tero Vettenranta kertoo.

– Oiva on paljon monipuolisesti harjoitellut ajamista niin kartingissa kuin crosskartissa ja siten 12 kilpailuviikonloppua on pitänyt hänet sekä meidät taustajoukot erittäin kiireisenä; Kummassakin sarjan kilpailujen lisäksi olemme ajaneet lukematon määrä testiä. Tottakai kun Parolin Finland saavutti kolmoisvoiton Mini 60-luokan SM-sarjassa niin tiimillä oli siten iso rooli menestyksen saavuttamiseksi ja siitä iso kiitos heille, Tero Vettenranta jatkaa.

SM-mitalijuhliin valmistautuva Vettenranta keskittyy seuraavaksi jääkiekkoon ja serkkupojan eli Luka Nurmen kannustamiseen Italian GT3-ratasarjassa, jonka neljä viimeistä osakilpailuviikonloppua ajetaan lokakussa Italian Mugellon ja Imolan kilparadoilla. Luka Nurmi on sarjatilanteessa PRO-AM luokan kolmannella sijalla ja vain kaksi pistettä sarjajohtajia perässä.

Lopputulokset Karting SM Pori lauantai 26.8.2023, Mini 60-luokka, Top-5:
1. Roope Miettinen, 24 kierrosta
2. Oiva Vettenranta, +0.099s
3. Peetu Matalamäki, +2.121s
4. Emil Riipinen, +5.241s
5. Minea Poutanen, +7.566s

Lopputulokset Karting SM Pori Sunnuntai 27.8.2023, Mini 60-luokka, Top-5:
1. Oiva Vettenranta, 24 kierrosta
2. Lenni Mäkinen, +6.799s
3. Peetu Matalamäki, +8.953s
4. Roope Miettinen, +11.595s
5. Urho Ristiniemi, +17.058s 

Lopputulokset Karting SM-sarja 2023: Mini 60-luokka, Top-3:
– SUOMENMESTARI: Walle Oskari, Parolin Finland
– SM-HOPEAA: Oiva Vettenranta, Parolin Finland
– SM-PRONSSIA: Roope Miettinen, Parolin Finland

Kuvat: Racing Paparazzi, teksti Jani Kekoni.

Osasto