Rallin MM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin Ruotsissa viikonloppuna. TGS Motorsport-tiimin Skoda Fabia RS Rally2 -autolla WRC2-luokassa ajavalle Lauri Joonalle kilpailu oli kauden ensimmäinen MM-startti. Tavoitteet kauden avaukseen oli asetettu maltillisesti.

– Mahdollisimman hyvä sijoitus ja mahdollisimman iso pistesaalis. Pitää kuitenkin olla realistinen, koska WRC2-luokassa on paljon nopeita ja kokeneita kuskeja, kertoi Joona ennen rallin alkua.

Kilpailun aikana ruotsalainen talvi näytti kaikki puolensa. Perjantaina Uumajan seudulle iskenyt lumimyrsky teki ajamisesta lähes mahdotonta. Sää ja ajo-olosuhteet paranivat kisan edetessä, ja sunnuntaina kilpailu ajettiin maaliin täydellisen aurinkoisissa talviralliolosuhteissa.

Lauri Joona ja kartturi Janni Hussi ajoivat koko kisan järkevästi ja ilman suurempia kalustomurheita tai ajovirheitä. Tämä kannatti ja erikoiskoevauhti oli vakuuttavaa, vaikka kuljettaja harmitteli auton balanssin puutetta eikä saanut kunnon luottoa menopeliin koko rallin aikana. Kello kuitenkin tykkäsi menosta ihan mukavasti, ja WRC2-luokan lopputuloksista kaksikko löytyy kuudennelta sijalta.

– Pitää olla toisaalta tyytyväinen, mutta tietyllä tapaa myös kriittinen itselleen. Maaliin päästiin ja saatiin pistetili auki, mutta lopputulos ei ollut ihan sitä mitä haettiin. Auto toimi hyvin, mutta en saanut balanssia itselleni sopivaksi. Seuraavassa kisassa pitää päästä taas kovempaa, ja nyt pitää miettiä miten auto saadaan ”käteen sopivaksi”, kertoo Joona Ruotsin MM-rallin maalissa.

Tulokaskuljettajien WRC2 Challenger -sarjassa Joona oli viidenneksi nopein. Eikä siinä vielä kaikki, MM-sarjan pisteuudistuksen myötä lauantaina yleiskilpailun kymppikärjelle jaetuista pisteistä Joona ja Hussi saivat yhden MM-pisteen. Janni Hussillehan Ruotsin ralli oli ensimmäinen MM-tasolla.  

–  Upea mutta tyhjä olo. Niin paljon valmistautumista ja tuntuu, että kisa meni ohi silmänräpäyksessä. Eihän tämä olisi millään muotoa mahdollista ilman Lauria ja Salmisen Markoa, iso kiitos heille! Uskon, tämä on jonkun isomman alku, tästä se vasta lähtee, kertoo Hussi MM-debyyttinsä jälkeen.

Loppuun kaksikko lähettää kiitokset taustajoukoilleen:

– Isot kiitokset tiimille ja kaikille yhteistyökumppaneille ja kannustajille!

Osasto