Hyundai Motorsport N-tiimin Hyundai i20 N Rally2:lla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen sijoittuivat kauden MM-avauksessaan Ruotsissa seitsemänneksi. Rallin yleiskilpailussa suomalaiskaksikko ajoi sijalle 12.

Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen sijoittuivat kauden MM-avauksessaan Ruotsissa MM-pisteille WRC2-luokan seitsemänneksi. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina Lindholm oli WRC2-luokan viidenneksi nopein 11,7 sekuntia kärjestä. Mukaan mahtui yksi luokan kakkossija 0,3 sekuntia pohja-ajasta.

– Apinan raivolla ajettu aika. Hyvä, että edes yksi pätkä onnistui tässä kisassa hyvin. Meille Ruotsi oli tällä kertaa vaikea kisa. Mutta oli kiva päästä ajamaan tauon jälkeen rallia, ja oli meillä kisassa hyviäkin hetkiä, Lindholm muistutti.

Suomalaiskaksikon mahdollisuudet kärkitaisteluun karisivat perjantai-illan toiseksi viimeisen EK:n startissa tapahtuneeseen sähkövikaan, jonka seurauksena Lindholm joutui köröttelemään EK:n yli kaksi minuuttia muita hitaammin maaliin.

Perjantain iltahuollossa Lindholm ja häntä ajattava ranskalaistiimi CHL Sport Auto paikansivat vian, ja he säätivät autoa uudelleen ja se kannatti. Vauhdillisesti Lindholm ajoi koko lauantain lähempänä luokan kärkeä. Hyundai kääntyi lumisiin mutkiin yhä paremmin ja se näkyi myös EK-tuloksissa. Lindholm oli erittäin tyytyväinen lauantain antiin.

– Pystyimme ajamaan muutaman sekunnin kymmenyksen kilometrillä kovempaa, mutta luokan viiden nopeimman kärki oli täällä vain niin tiivis, että ei sinne ajamalla yltänyt. Riskejä emme ottaneet, koska voitettavaa ei ollut, Lindholm muistutti lauantain jälkeen.

Rallin päätöspäivänä sunnuntaina aurinko paistoi ja Hyundai toimi hienosti. 

– Meillä oli hyvä fiilis koko päivän. Sunnuntaina pääsimme jo lähelle niitä tavoitteita, joita ennen rallia itsellemme asetimme. Mutta selvästi meillä ei ollut tässä kisassa toivottua vauhtia, Lindholm myöntää.

– Haluan kiittää tiimiämme, Reetaa ja kaikkia tukijoitamme sekä matkassamme mukana eläneitä, että pystyimme aloittamaan kautemme Ruotsista. Pääsimme ilman suurempia virheitä lumipenkkoja nojaten rallin maaliin. Ajollisesti puhdas kisa, Lindholm summasi.

Seuraavan kerran Lindholm ja Hämäläinen kilpailevat WRC2-luokan MM-pisteistä 18.–21. huhtikuuta Kroatiassa.

Osasto