Hotelli-Jämsä-rallin tekijöiden tarkoituksena oli kokeilla yleisön oheispalveluna rallikilpailussaan rallikylää. Tämä Runkipaikaksi nimetty kylä olisi pystytetty aivan yhden erikoiskokeen välittömään tuntumaan ja siellä oli tarkoitus yritysten toimesta esitellä erilaisia autourheiluväkeä kiinnostavia tuotteita ja palveluja sekä ajattaa halukkaita täysiverisen F-ryhmäläisen kyydissä suljetulla tieosalla.


Hankkeen puuhamiehenä toimi kisan markkinointipäällikkö Tapani Huikuri, jonka apujoukkoina hääri paikallisen kaupallisen ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Markkinoinnin osaamisesta huolimatta yritykset eivät uskoneet lopulta, että mukaan saataisiin riittävästi potentiaalisia asiakkaita. Lieneekö lopulta niin, että auto- ja kelkkakauppiaat eivät luota, että rallikilpailuissa kiertelisi heidän tuotteistaan kiinnostuneita.


-Arvelisin, että ajatuksemme rallikylästä oli niin outo ja uusi, että yritykset eivät oikein käsittäneet, mistä on kysymys. Joka tapauksessa sitoutuneita on niin vähän, että rallin valmistelujen tässä vaiheessa on aivan tarpeetonta ottaa järjestäjälle niitä tehtäviä ja kustannuksia, mitä kylän pystyttäminen vaatisi, totesi Huikuri järjestäjien viimeisessä kokouksessa.


Järjestäjät ovat pahoillaan siitä, että heidän mielestään hyvä yleisön lisäpalvelu jää nyt antamatta, mutta toivottavat samalla yleisön sydämellisesti tervetulleeksi ”perinteiseen rallielämykseen” Jämsän seudun maailmanmestaruustason tiestölle lauantaina 25.2.


Tapani Vihro, kilpailun tiedottaja


www.aukjamsanaijat.fi

Osasto