Kauden neljäs MM-ralli Kroatiassa oli heti avauspäivänä hiuksia nostattava trilleri. Thierry Neuville ja Elfyn Evans johtavat kisaa tasa-ajalla. Sami Pajari on pitänyt luokkansa neljänneksi nopeinta vauhtia.

Päivä oli uskomattoman tasainen, sillä harvoin 120 EK-kilometrin jälkeen kisan kärkikaksikko päätyy samoille kymmenyksille. Iltapäivän lenkillä tilanne tasoittui entisestään, kun Sébastien Ogier sai Toyotansa parempaan vauhtiin.

Illan viimeisellä erikoiskokeella ranskalainen kiristi itsensä jo 6,6 sekunnin päähän kärkikaksikosta, joten lauantaina taistelu on oletettavasti yhtä tulikivenkatkuista kuin rallin avauspäivänäkin.

– Huomenna on ihan eri ralli kyseessä, kun erikoiskokeet ovat paljon hitaampia ja liukkaampia, Ogier tuumaili.

Vaikka Neuville keikkui kisan kärjessä koko päivän, lähtöpaikkansa ensimmäisenä autona hyödyntäen, ei belgialainen ollut järin tyytyväinen panokseensa.

– Auto aliohjasi monin paikoin rajusti. Tein sen mitä pystyin, mutta tämä ei ollut kovin hyvä päivä meille.

WRC2-luokassa kisan kärkivauhtia paahtavat Citroen-kuljettajat Nikolay Gryazin ja Yohan Rossel. Heistä Gryazin oli melkoisen ylivoimainen heti alusta alkaen, kuroen itsensä 31,1 johtoasemaan päivän päätteeksi.

Kolmatta sijaa pitää Gus Greensmith ja neljäntenä Toyotaansa kuskaa Sami Pajari. Heistä kumpikaan ei aja WRC2-pisteistä Kroatiassa, joten sen puolesta heillä on mahdollisuus pitää juuri sellaista vauhtia kuin hyvältä tuntuu.

Pajarin ero luokan kärkeen on 1.12,2 minuuttia.

– Kroatia on aina haastava ralli, mutta erityisesti nämä illan kaksi viimeistä erikoiskoetta olivat todellinen nautinto. Sillä tavoin ne ajatkin tulevat, Pajari tiedosti.

Lauantaina rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, mutta vain 108,76 EK-kilometriä. Päivän ensimmäinen erikoiskoe (EK9) alkaa klo 8.31 Suomen aikaa.