Sami Pajari teki nousua tuloslistalla lauantaiaamun aikana. Rallin kärkipaikkaan tukevimmin tarrasi kiinni Thierry Neuville.

Lauantaiaamun neljä erikoiskoetta tekivät vain hienoisesti eroa rallin kärkipäässä. Tasa-ajalla päivään lähteneet Elfyn Evans ja Thierry Neuville saivat keskinäiseen järjestykseensä selkoa, kun Neuville otti tahtipuikon haltuunsa.

Etenkin lenkin päätöspätkällä belgialainen taikoi ajan, johon Evansilla ei ollut vastausta.

– Pätkä meni meiltä hienosti, joten sisäkameran kuvan täytyy näyttää coolilta. Rengasstrategiamme onnistui hienosti, sillä meillä oli yhä hyvät renkaat tälle pätkälle, Neuville iloitsi.

Eroa 12 ajetun erikoiskokeen jälkeen on 4,7 sekuntia Evansiin nähden ja 11,3 sekuntia Sébastien Ogieriin, joka tuskaili jahtinsa kanssa. Ero kärkeen ei ollut kutistua.

– Minulla oli erilainen rengas, josta aloin menettää pintaa. En halunnut ottaa rengasrikon riskiä, mutta se ei onneksi paljoa maksanut meille.

WRC2-luokassa kaksi Citroenia jatkaa yhä kärjessä, mutta Pajari on Toyotallaan hiipinyt lähemmäksi heitä. Eroa luokkakärkeen on yhä 1.05,1 minuuttia, mutta yksi päänahka tuli aamupäivällä saalistettua, kun rengasrikosta kärsinyt Gus Greensmith tippui tuloksissa taakse.

Pajari on Rally2-autojen kolmanneksi vikkelin tällä hetkellä ja onnistui ajamaan luokkapohjat 0,6 sekunnin erolla EK11:sta.

– Auto toimii hienosti ja on hyvä flow ajaa. Tästä pätkästä (EK11) olen aina pitänyt. Tällä mennään yli nyppyjen, leikataan paljon ja yleisöä on runsaasti, joten tunnelma on hyvä.

Ralli jatkuu klo 15.31 Suomen aikaa alkavalla EK:lla 13. Lauantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.