Kaksivetoisten SM-sarjassa mestaruuksia ei kuitenkaan vielä tulla jakamaan. Tilanne on kärjen osalta äärimmäisen kutkuttava, kun peräti kuusi kuljettajaa on viiden pisteen sisällä toisistaan. 

Sarjan kärkipaikalla Säkylään saapuu Ville Reuter (KaMK), joka on luokassa 5 nakutellut kauden neljästä edellisestä osakilpailusta kolme täysosumaa ja yhden kolmossijan. Pisteitä on kertynyt yhteensä 46,5.

Valmistautuminen kauden viidenteen osakilpailuun ei ole kuitenkaan sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. 

– Parin kilometrin soratesteillä lähdetään Säkylään. Tiistain testeissä öljykorkki lensi irti ja konehuone sitä myöten täyteen öljyä. Mutta ihan luottavaisin mielin tässä silti ollaan, omaa parasta lähdetään tietysti tekemään. Toivoa pitää, että auto olisi nyt teknisesti täysin kunnossa ja pysyisi nipussa. Testiä ei ole nyt sitten alla liki mainkaan mitä olisin halunnut, mutta näillä on mentävä, Reuter harmitteli. 

– Se on selvä, että kovaa saa mennä jos meinaa maksimipisteet Säkylästä kotiuttaa. Mutta siihen on tähdättävä, Reuter päättää. 

Samaan pistesaldoon on yltänyt toisena oleva Ari-Pekka Koivisto (YUA). Koivistokin on saalistanut hienosti kolme voittoa omassa luokassaan (1). Ainoa missi täydelliseen sarjaan tuli edellisessä osakilpailussa Tahkolla, josta tuloksena toinen sija 1,5-kertaisten pisteiden kanssa. 

Aki Mansikkamäki (HämUA) pitää hallussaan kolmatta sijaa kolmen pisteen päässä kärkikaksikosta. Luokassa 3 kilpaileva Mansikkamäki on napannut kahdesta edellisestä kilpailusta voitot ja Tahkolla peräti yleiskilpailun nopeimman tittelin. 

Mukana kamppailussa SM-mitaleista ovat myös Valtteri Koski (AL-Härmä, 42,5p), Juha Lusa (PokyUA, 41,5p) sekä Jarno Pentinpuro (LakUA, 41,5p). 

Kilpailukokemukseen perustuvassa Junioreiden SM-sarjassa Koivisto on kärjessä ja nappisuorituksella mestaruuden kohtalo saattaa ratketa jo Säkylässä, kun SM-sarjan pistelaskussa otetaan huomioon kuudesta kilpailuista viiden parhaan tulokset. Koivistolla on siis hyvät mahdollisuudet tällä kaudella ottaa jopa tuplamestaruus.

Pystyykö kukaan pysäyttämään Halliaa?

Nelivetojen hallitseva Suomen mestari Tuukka Hallia on napannut pelkästään voittoja ainoana kilpailijana tällä kaudella. Plakkarissa on täydet 44 pistettä eikä Mäntsälän moottorikerhoa edustava Mitsubishi-kuljettaja ole käyttänyt vielä 1,5-kertaisia pisteitäkään, johon jokainen kilpailija on oikeutettu kerran kauden aikana valitsemassaan osakilpailussa. 

Kovimmat kilpakumppanit, Jari Lamminsivu (HämUA) ja Juho Mäki-Tammela (LakUA), ovat ennen Säkylän kisaa Halliaa 9,5 ja 11 pistettä perässä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että mestaruuden varmistamiseen Hallia ei tarvitse edes voittoa, kun suunnitelmissa on Säkylässä ajaa 1,5-kertaisista pisteistä. 

– En ole rehellisesti sanottuna pisteitä edes laskenut. Tavoite on aina vaan olla muita nopeampi, sillä tavalla se mestaruus on helpoiten saavutettavissa, Hallia naureskelee. 

Hallialla on hyviä muistoja Säkylän baanalta vuodelta 2019, jolloin nuorukainen voitti ensimmäistä kertaa isänsä, lajilegenda Tomi Hallian

– Pätkä on hyvä ja haastava, onnistuneella ajolla voi saada kohtalaisiakin eroja aikaseksi. Autossa meillä on vähän ongelmia vielä jarrubalanssin kanssa, mutta viikolla on tarkoitus käydä testaamassa uusia jarrupaloja ja sitä kautta saada auto mahdollisimman hyvään iskuun. Olisi mukava sitten lauantaina tavoitella sitä mestaruuden varmistamista, Hallia arvioi. 

Suomi Cupissa Leif Tuomela (EPUA) legendaarisella Alfa 1750 GTV:llä johtaa Senioreissa. Nuorten luokassa mestaruus varmistui jo edellisessä osakilpailussa Tahkolla, kun Ville Vatanen (K-KUA) otti jo toisen perättäisen luokan Cup-mestaruuden, eikä ole näin ollen mukana Säkylässä. Marjo-Riitta Mansikkamäki (HämUA) on puolestaan vahvasti matkalla Naisten mestariksi, mikäli ihmeitä ei tapahdu.  

Transport Hosike Oy SM-Rallisprintin ensimmäinen kierros käynnistyy tulevana lauantaina klo 12:00. 

rallisprintsm.fi/wp-content/uploads/2022/11/rssm_sarjasaannot_final.pdf

Seuraavat osakilpailut

9.9. Transport Hosike Oy SM-Rallisprint, Säkylä
23.9. Leppävirta SM-Sprint 

Rallisprint SM -pisteet: 4/6 osakilpailua 

Kaksiveto-SM
1. Ville Reuter 46,5p
2. Ari-Pekka Koivisto 46,5p 
3. Aki Mansikkamäki 43,5p

Neliveto-SM 
1. Tuukka Hallia 44p
2. Jari Lamminsivu 34,5p 
3. Juho Mäki-Tammela 33p 

Junioreiden SM
1. Ari-Pekka Koivisto 46,5p
2. Valtteri Koski 42,5p  
3. Jarno Pentinpuro 41,5p

Tulokset & pisteet – Rallisprint SM

Transport Hosike Oy SM-Rallisprint -info, rata & aikataulu

Transport Hosike Oy SM-Rallisprint ajetaan lauantaina 9.9. Säkylän Sydänmaalla. Radan pituus on 5660 metriä, pinta on sora ja kilpailussa ajetaan tuttuun tapaan kaksi kierrosta, joista ensimmäinen käynnistyy klo 12. Kilpailun selostus kuuluu radiossa 104,2 Mhz. 

Kilpailukeskus sijaitsee Sydänmaan vanhan koulun tiloissa osoitteessa Sydänmaantie 258, Säkylä. 

Lauantai 9.9.

07:30 Kilpailutoimisto avataan
08:15 Reittiin tutustuminen alkaa
10:00 Reitti suljetaan yleiseltä liikenteeltä 
10:15 Turvallisuustarkastus päättyy
10.40 Reittiin tutustuminen päättyy 
10.50 Ohjaajakokous kilpailutoimiston edessä
12.00 Kilpailun ensimmäinen kierros
n. 12.50 Tauko, 30 minuuttia
13.40 Kilpailun toinen kierros 
Palkintojenjako kilpailun päätyttyä

Sprint-online (mut-palvelu.fi)
Transport Hosike Oy SM-Rallisprint / Osallistujat (autourheilu.fi)

Liput: 15€/hlö, 20€/perhelippu

Rallisprint SM / Viestintä