Höljesissä ajettiin neljä alkuerää, semifinaalit ja finaali. Kilpailu alkoi Halosen osalta neljänneksi parhaalla ajalla, seuraavassa erässä aika oli kolmanneksi paras. Kolmannessa erässä Halonen oli viides, mutta ryhdistäytyi taas viimeiseen erään ja ajoi toiseksi.

– Kolmannessa erässä oli vähän tapahtumaa, se meni huonosti, mutta viimeinen meni taas ihan mallikkaasti, kokonaistilanteessa olin toisena.  

Semifinaalissa Halonen otti eturivistä hyvän lähdön ja ajoi vastustamattomasti voittoon. Finaaliin Halonen lähti eturivistä ja sai jälleen hyvän startin, mutta paalupaikalta lähtenyt Mikael Uitto meni johtoon. Halonen painosti ensimmäiset mutkat Uittoa, kunnes ero kasvoi ja sarjan mestaruuden voittanut Uitto karkasi muilta. Ensimmäisellä kierroksella jokerin ajanut Joonatan Ylilammi tuli viimeisellä kierroksella jokerille ajaneen Halosen eteen, maaliin tultiin järjestyksessä Uitto, Ylilammi ja Halonen, suomalaisille kolmoisvoitto.

– Semifinaaliin mennessä tiesin että vauhti riittää. Paalupaikalta kärkeen ja karkuun, Joonatan hiillosti ja ajettiin kovia aikoja. Loppuaika oli semien paras, siihen olin tyytyväinen. Finaalin eturivistä sain todella hyvän lähdön, mutta Uitto sai paremman. Tuntui ettei auto vain jaksa mennä, parissa mutkassa se hyytyi, se näkyi ajassakin. Menin Uiton kanssa samaan aikaan viimeisellä kierroksella lisälenkille, Joonatan ajoi tosi kovia aikoja, ja meni siinä ohi, ei mulla ollut mitään saumaa saada kiinni koska menivät suoralla kovempaa, mutkissa vedettiin samaa vauhtia. Lopussa oli vielä keltainen lippu ja hiljensin siihen, ettei vain tule mitään sanktiota. Kolmossija kisassa ja sarjassa, sama kuin viime vuonna. Ainahan sitä haluaisi voittaa mestaruuden, mutta pari virhettä kauden kisoissa ratkaisi. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja meidän tiimille, oli tosi hieno ja kovatasoinen sarja.

RallyX-sarjan kausi päättyi pronssimitaliin, mutta SM-sarjassa mitalijahti jatkuu vielä tulevana viikonloppuna Joensuun Ylämyllyn radalla. Halonen taistelee sunnuntaina SM-mitalista RallyX-sarjasta tuttujen kilpakumppanien kanssa, kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta.

Finaalin tulokset Höljes

1) Mikael Uitto 4.10,263
2) Joonatan Ylilammi +0,748
3) Lauri Halonen +2,996
4) Olliver Tveiten Sollie +5,456
5) Joakim Lund Olander +5,883
6) Hampus Hagström DNF

xcjun_fin.pdf (chronomoto.hu)
xcjun_ch_point_prov.pdf (chronomoto.hu)
Speedhive
Lauri Halonen Crosskart driver #57 | Facebook

Kuvat Jari Nurminen / RPF Media, teksti Toni Lönroos.