Kalle Rovanperä ajoi vakuuttavan voiton Puolan MM-rallista. Myös Sami Pajari oli erinomaisessa vauhdissa ja hallitsi WRC2-luokkaa, mutta suurimman kohauksen aiheutti Fordilla ajanut Martins Sesks.

Tiistaina Puolaan hälytetty Rovanperä ei antanut minimaalisen valmistautumisen haitata, vaan lähti menestys mielessään paikkaamaan nuotitusjaksolla loukkaantunutta tallitoveriaan Sebastien Ogieria.

Kisan aikana Rovanperä nukahti tietokoneensa päälle tutkiessaan videoita erikoiskokeista, mutta se kannatti.

Toyota-ässä sai lopulta aikaan sellaisen hyökkäyksen, jolla kisa alkoi kääntyä suomalaisen eduksi lauantain aikana. Rovanperä jätätti tallitoveriaan Elfyn Evansia 28,3 sekuntia.

– Aika raju viikko oli. Kyllä tämä voitto tällaisen valmistautumisen jälkeen maistuu hyvältä. Töitä pitää kuitenkin vielä tehdä, sillä Hyundai on ollut vahva näissä ralleissa, Rovanperä ennakoi tulevaa.

Sami Pajari venyi ralliuransa parhaimpaan suoritukseen ja piti takanaan Oliver Solbergin sekä kaikki muut kovat WRC2-luokan kilpakumppanit.

Solberg hävisi Pajarille 22 sekuntia.

– Tämä on iso helpotus. Vielä eilen illallakin moni toimittaja tuli kyselemään, että entä jos en voita tätä kisaa. Siihen ei nyt saatu vastausta, naureskeli hyväntuulinen Pajari.

Kisan todellinen tähti oli nuori latvialaiskuljettaja Martins Sesks, joka ajoi viidenneksi Rally1-debytissään. Todellisuudessa auto ei edes ollut Rally1-luokituksen mukainen auto, sillä siitä puuttui täysin sähkömoottori. Se ei kuitenkaan haitannut nuorukaista, joka ajollaan nousi kärkkymään itselleen tallipaikkaa tulevaksi kaudeksi.

Recent Comments

Ei kommentteja.
Viimeisimmät kommentit
    Arkistot