Rankka testipäivä on päättynyt ja raati valitsi voittajan – Leevi Lassila on vuoden 2024 ’Flying Finn Future Rally Star’.

Kauhavalta kotoisin oleva 20-vuotias Lassila saa palkinnoksi ajaa Ford Fiesta Rally3 -autolla Suomen MM-rallin, Secto Rally Finlandin kattavin tiimipalveluin. AKK Sports Oy:n projekti Flying Finn Future Rally Starin tarkoituksena on tarjota kansainvälinen näytönpaikka nousevalle nuorelle suomalaiselle rallitähdelle. 

Kuljettajat testipäivään valikoituivat Ralli SM-sarjan kautta. Luokissaan menestyneimmät nuoret kutsuttiin testiin ja he olivat Toni Herranen, Jesse Kallio, Niko Kalmi ja Ossi Pohjanharju. Testipäivä järjestettiin Jyväskylässä, KIHU Huippu-urheiluinstituutissa tänään tiistaina, 25.6.

Päivän aikana viisi kandidaattia läpikävivät sarjan fyysisiä ja psykologisia testejä, joilla mitattiin heidän valmiuksiaan. Samalla testattiin myös heidän kykyjään mediahaastatteluissa suomeksi ja englanniksi. 

Valintaraati koostui AKK Sports Oy:n, KIHU:n ja Olympiakomitean edustajista. He analysoivat tuloksia niin Ralli SM -kauden ajettujen kisojen, kuin päivän testienkin osalta. Näistä tuloksista kohosi voittajaksi nuori Leevi Lassila. 

Lassila on voittanut tällä kaudella luokkansa useaan kertaan Ralli SM-sarjassa Ford Fiesta Rally4 -autolla, mutta nyt hän nousee Secto Rally Finlandissa Rally3-auton rattiin. Palkintoon kuuluu varteenotettava tukipaketti joka pitää sisällään ennakkotestit, Pirellin renkaat, kisabensat, ilmoittautumismaksut sekä valmennusta ja PR-apuja. 

Lassila liittyy ansioituneeseen listaan Flying Finn Future Rally Star voittajia. Saman projektin kautta ovat tiensä maailmalle löytäneet mm. WRC P1-kuljettaja Teemu Suninen, WRC2-luokan maailmanmestari Emil Lindholm ja P1-luokassa Secto Rally Finlandissa tänä vuonna Toyota Gazoo Racing WRT:n väreissä debytoiva Sami Pajari.

Leevi Lassila, 2024 Flying Finn Future Rally Star:

”Tämä on huikea mahdollisuus minulle, ja askel eteenpäin urallani. Olen hyvin kiitollinen AKK:lle ja kaikille, jotka ovat mukana järjestämässä tätä Flying Finn Future Rally Star -ohjelmaa.” 

“Nyt käännän katseen Secto Rally Finlandiin ja siihen valmistautumiseen. Vuokraan Rally3-auton, jolla osallistun kisaan Tampereella ja treenaan hyvin ennen varsinaista pakettiin kuuluvaa testiä ja MM-rallia. On tärkeä saada alle mahdollisimman paljon kilometrejä, sillä en ole ajanut nelivetoa aiemmin.”

”Kute monilla kuljettajilla, minunkin tavoitteeni on tulla jonain päivänä maailman mestariksi. Tämänpäiväinen voitto on askel oikeaan suuntaan, mutta ymmärrän että isoin tavoitteeni on vielä pitkän matkan päässä. Menen askel kerrallaan. Olen vasta 20-vuotias, joten minulla on aikaa. Tuntuu hyvältä jatkaa uraa sellaisten nimien askelissa kuin Suninen ja Pajari. He ovat nyt jo huipulla ja minulla on mahdollisuus seurata heitä!”

AKK Sports Oy, operatiivinen johtaja, Markus Häkkinen said:

”Tänä vuonna Flying FInn Future Rally Star ohjelma syntyi uudelleen, kun se jäi muutaman vuoden tauolle koronavuosien jäljiltä. Nyt ohjelman fokuksena on jälleen tarjota nuorelle kuljettajalle mahdollisuus tutustua ralliin kansainvälisellä tasolla kotimaassa, teillä joiden luonteen he jo tuntevat. Näin paineet ovat ehkä vähän pienemmät, mutta MM-tason kilpailu tuo kuitenkin oman paineensa. 

”Tähän saakka tällä ohjelmalla on ollut erinomaiset tulokset – toivotaan, että sama jatkuu Leevin kohdalla, ja jälleen yksi suomalainen lentää!”

”Raadin mielipide oli, että Leevi suoriutui vakuuttavasti koko prosessin läpi, alkaen siitä että kauden viiden ajetun SM-rallin myötä hänen vauhtinsa on nähty riittävän. Vaikka hänellä ei olekaan nelivetokokemusta, hän vakuutti meidät. Valinta ei ollut helppo, mutta eroa muihin kuitenkin syntyi sen verran että Leevi oli selvä voittaja.” 

”Secto Rally Finlandissa haluamme antaa Leeville maistiaiset MM-sarjasta. Meillä on ollut jopa luokkavoittajina saman ohjelman voittaneita, mutta meille riittää että Leevi Lassila tekee hyvän suorituksen ja saa tästä askelman omalle uralleen eteenpäin. Tulospaineita ei siis aseteta.”

”Haastatteluista saimme kuulla, että hän on hyvin keskittynyt ja tavoitteellinen kaikessa tekemisessään. Todellinen huippu-urheilija, hän on kilpaillut tavoitteellisesti myös lentopallossa. Hänellä on selkeä suunnitelma uralleen, hän on hyvin analyyttinen tekemisestään ja kyvyistään ja osaa asettaa järkevät tavoitteet ja pyrkii niihin ammattimaisesti.” 

Suomen Olympiakomitea, huippu-urheiluvastaava, Tommi Pärmäkoski:

Flying Finn Future Rally Star -ohjelma on erittäin hyvä työkalu suomalaisessa autourheilussa ja se tarjoaa nuorille lupauksille ja koko lajille paljon hyötyjä. Sen kautta AKK löytää potentiaaliset nousevat kyvyt ja pystyy avustamaan heitä oikeaan suuntaan.” 

”Mukana oli nytkin paljon vahvoja ehdokkaita, mutta Leevi osoitti niitä kykyjä mitä haettiin. Hänellä on ollut kyvä kausi tähän saakka, mutta sen lisäksi saimme nähdä että hän on erinomaisessa fyysisessä kunnossa ja on erittäin vahva myös mentaalipuolella. Hänellä on jalat maassa, oli mukava nähdä kuinka näyrä hän on – mutta samalla saatoimme kuitenkin nähdä kipinää hänen katseessaan, kun hän puhui tulevaisuudestaan.” 

“Minun mielestäni tämä mies on täydellinen paketti.”

Leevi Lassila aloitti uransa kaudella 2019, vain muutama päivä ennen 15-vuotis syntymäpäiväänsä. Hän sijoittui kuudenneksi Citroën C2 VTS -autolla Lipposen OP Talvisprintissään, joka oli hänen debyyttinsä. Opeteltuaan lajia vuoden, Lassila voitti luokkansa jo 2020. Vaihdettuaan Ford Fiestaan 2021 Lassila alkoi napsia luokkavoittoja. 

Viime vuonna Lassila ajoi rallin EM-sarjan, ERC:n kisan Ruotissa, Royal Rally of Scandinavia provided oli hänelle ensimmäinen kisa kotimaan ulkopuolella. Valitettavasti tuo kisa päättyi moottoririkkoon, mutta hän ajoi luokassaan kuudentena tuossa vaiheessa. Tänä vuonna Lassila on keskittynyt Rali SM-sarjaan, jossa hän johtaa luokkaansa. 

Flying Finn Future Rally Star -ohjelman kumppaneita ovat M-Sport, Pirelli, Brawo!, Corego ja KIHU. 

Recent Comments

Ei kommentteja.
Viimeisimmät kommentit
    Arkistot