Kalle Rovanperä varmistelee johtoasemaansa Safari-rallissa. Suomalaisen johtoasema ennen kisan päätöspäivää on jo 2.08,9 minuuttia tallitoveri Takamoto Katsutaan.

Rovanperä pysyi koko pitkän lauantain lenkin pois ongelmista. Miehen Toyota tikkasi moitteetta ja vauhti oli sen mukaista. Kilpakumppanien kompurointi tarkoitti sitä, että Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen olivat päivän päätteeksi jo todella turvallisessa johtoasemassa.

Päivän viimeisellä erikoiskokeella tilannetta saattoi jo tarkkailla reilusti.

– Otettiin varovasti tämä. Kiviä piti kierrellä vähän väliä, eikä se ollut niin nautinnollista. Johtoasema on jo iso, mutta huomenna on vielä pitkä päivä, Rovanperä huomautti.

Esapekka Lappi ajautui päivän päätöserikoiskokeella erikoisiin ongelmiin. Lappi joutui ajamaan lähes koko erikoiskokeen tietä rikkinäisen tuulilasin läpi tihrustaen.

– Taisin saada lasia silmiini. Osuimme kahteen eri lintuun, Lappi harmitteli.

Tallitoveri Thierry Neuvillen auto piiputti, toimien vain ajoittain, joten päivä oli Hyundaille todella raskas. Belgialainen tippui kärkitaistelusta kertaheitolla.

WRC2-luokassa Gus Greensmith pitää kärkipaikkaa 1.55 minuutin erolla Oliver Solbergiin.

Sunnuntaina rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja 74,38 EK-kilometriä. Päivän ensimmäinen erikoiskoe (EK14) alkaa jo klo 6.02 Suomen aikaa.