Kalle Rovanperä ajoi Safari-rallin voittoon 1.37,8 minuutin erolla tallitoveriinsa Takamoto Katsutaan nähden.

Legendaarisen, Keniassa ajettavan Safari-rallin jo toistamiseen voittanut Rovanperä ei jättänyt mitään arvailujen varaan kisan päätöspäivänä. Suomalaistähti ei lähtenyt ajamaan turhaa pisteitä täyden MM-kauden ajavilta tallitovereiltaan, vaan tyytyi varjelemaan johtoasemaansa.

Taktiikka toimi täydellisesti, sillä Rovanperä ei joutunut minkäänlaisiin ongelmiin viikonlopun aikana. Power Stagelta pari lisäpistettä irtosi puolivahingossa, mikä riitti siihen, että Rovanperä keräsi koko porukan isoimman (20) pistepotin.

– Tämän rallin voittaminen on aina jotain erityistä – niin kovasta kilpailusta on kyse. Toyotalle Safari on aina ollut legendaarinen kisa, ja niin nytkin. Kuten Afrikassa aina sanotaan: Toyota kiitää kisan kärjessä. Parempaa viikonloppua ei olisi voinut toivoa, sillä niin fiksua oli ajo koko viikonlopun ajan, Rovanperä tuuletti uransa 12. MM-osakilpailuvoiton kunniaksi.

Katsuta varmisti kakkossijallaan Toyotan kaksoisvoiton. Adrien Fourmaux jatkoi hyvää kautta ja toi Fordinsa kolmanneksi Ruotsin rallin tavoin.

Esapekka Lapille kauden kolmas osakilpailu oli aavistuksen rankempi kokemus. Auton tekniset ongelmat alkoivat heti testierikoiskokeella ja jatkuivat erinäisissä muodoissa läpi kilpailun.

Se tarkoitti Lapille vaisua 12.sijaa, mikä ei pieksämäkeläisen mielialaa juuri kohottanut.

– Vauhtiin voi olla tyytyväinen, sillä kyyti oli hyvää alusta asti. Siihen hyvät asiat sitten jäävätkin. Tarinoita kyllä jäi kisasta kerrottavasta, joten sikäli olemme rikkaampia. Kotimatka on aika kiva, virnisti Lappi.

Rallin MM-sarja jatkuu 18. – 21.4. ajettavalla Kroatian rallilla, johon näillä näkymin ei ole lähdössä ainuttakaan suomalaista pääluokkaan. WRC2:ssa sen sijaan nähtäneen suomalaiskuljettajia.