Vuoden 2019 rallin maailmanmestari Ott Tänak lataa täyslaidallisen lajin nykytilasta. Virolaisässä ei näe ruusuista tulevaisuutta nykyisellä tavalla hoitaa asioita.

Tänak purkaa tuntojaan dirtfish.com:n haastattelussa. Mies palasi yhden välivuoden jälkeen Hyundain tiimiin, mutta alkukausi on ollut todella ohdakkeinen 36-vuotiaalle Tänakille.

Se ei kuitenkaan ole suurin murheenkryyni Tänakin mielessä, vaan MM-sarjan nykyinen tilanne. Sääntöehdotukset tulevaisuutta ajatellen resonoivat eri tason kuljettajissa eri tavoin. Tänak on lajin yhtenä supertähtenä vahvasti sillä kannalla, että ralli ammattilaislajina ei ole terveellä pohjalla juuri tällä hetkellä.

– Satunnaiset ihmiset tekevät satunnaisia päätöksiä vuosi toisensa jälkeen, eikä kenelläkään ole mitään visiota siitä, mihin halutaan mennä, Tänak sauhuaa verkkojulkaisussa.

Myös rallin turvallisuus mietityttää Tänakia, sillä mies ei näe kovinkaan järkevänä tavoitteena saattaa Rally1- ja Rally2-autoja lähemmäksi toisiaan.

Sääntöehdotus, joka odottaa hyväksyntää moottorikomissiolta kesäkuussa, ehdottaa, että Rally1-autoja hidastettaisiin ja nykyisiä Rally2-autoja vastaavasti nopeutettaisiin, jotta niillä olisi mahdollisuus kilpailla keskenään.

Autot perustuvat keskenään täysin erilaisiin runkorakenteisiin, joten tavoite on Tänakin mielestä pähkähullu jo turvallisuuden näkökulmasta.

– Olen todella yllättynyt, että nämä tyypit kantavat vastuun näistä päätöksistä.