16-vuotias Miko Suvanto lähti uransa viidenteen rallikisaan vailla tulostavoitteita. Kartanlukijana toimivalla isosisko Nora Suvannolla on myös hieman kokemusta ykköskuljettajan paikalta Volkswagen Golfin ratista.

Kahdeksan erikoiskokeen vaativan kilpailun jälkeen Miko ja Nora Suvanto sijoittuivat Nuorten luokassa kahdeksanneksi.

Ennen RSJM-sarjan alkua Miko Suvannolla oli takanaan vasta kotipuolessa ajettuja rallikisoja, joten uusia haasteita oli talvirallissa edessä.

– Kilpailusta ei jäänyt kovin hyvä maku suuhun, koska ajollisesti kisa oli vaikea. Erityisesti jäisessä ja syvässä urassa ajaminen oli minulle haastava kokemus. Täytyy tehdä kotiläksyt paremmin ennen talvikauden toista osakilpailua, Miko Suvanto kommentoi.

VAG Motorsportin toinen kuljettaja Ville Aromaa saavutti oman luokkansa neljännen sijan Junioreiden sarjassa. Viime vuoden SM-hopeamitalisti ei ollut vauhtiinsa tyytyväinen kauden avauksessa.

– Se tuli selväksi, että näin nopeilla teillä tämä vauhti ei tule riittämään. Kyytiä täytyy löytää lisää, jos mielii ajaa yhtä hyvistä sijoituksista kuin viime kaudella, VW Pololla kilpaileva Aromaa myönsi.

Kaudella 2023 RSJM-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, joista kuljettajan loppupisteisiin lasketaan neljän parhaan kisan pisteet.

RSJM-kausi jatkuu Jyväskylässä 3.-4. maaliskuuta.

RSJM-kalenteri kaudella 2023:

3.-4.2. IsoValkeinen SM-ralli, Kuopio

3.-4.3. Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä 19.-20.5. Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki 16.-17.6. SM-Itäralli, Joensuu 29.-30.9. SM-ralli, Kokkola

Kuvat Marko Kyöstilä, teksti Jarno Saari.

Osasto

Recent Comments

Ei kommentteja.
Viimeisimmät kommentit
    Arkistot