AKK ja autourheiluseurat ovat panostaneet pitkäjänteisesti tuotannon ja markkinoinnin kehittämiseen, jonka myötä myös lähetysten katsojamäärät ovat olleet jatkuvassa kasvussa.

Lähetysten taustalla pitkään vaikuttanut Timo Korkalainen on erityisesti tyytyväinen viime syksyllä AKK:n toimistolle Kellokukantielle rakennettuun uuteen lähetysstudioon, joka mahdollistaa aiempaa joustavammat tuotannot.

– Uusien studiotilojen myötä lähetyksillä on kiinteä koti, sillä tähän asti tiloja ja laitteita on lainattu yhteistyökumppaneilta. Myös uusia tekijöitä on koulutettu syksyn ja talven mittaan, jotta työt jakautuisivat tasaisemmin useamman henkilön kesken. Näin myös vapautuu jatkossa resursseja kehitystyöhön ja seuraavien askelien ottamiseen.

Panostus autourheilun huippuhetkien välittämiseen suorana kotiruuduille jatkaa siis kasvuaan ja etenkin kesäkaudella Moottoriurheilu.TV tarjoilee lähes jokaisena viikonloppuna toistaan mielenkiintoisempia kilpailutilanteita, kun Rallin SM-sarjan ohella myös suorana välitettävät rallicrossin ja karting SM-sarjat, sekä uusi Finnish Racing Championship käynnistyvät. 

Viime viikonloppuna Kuopiossa päästiin nauttimaan todellisesta rallin superlauantaista. Upea aurinkoinen pakkaskeli sekä kansalliset huippukuskit WRC-tähdillä maustettuna houkuttelivat erikoiskokeille ennätysmäärän lipun ostaneita. Rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jari Tuhkanen on tyytyväinen viikonlopun antiin. 

– Olihan hieno kilpailu, järjestelyt toimivat loistavasti. Myös kuljettajat kehuivat kilpailun järjestelyjä ja moneltakin heistä sain kuulla, että eivät ole koskaan nähneet SM-rallissa näin paljon yleisöä. Olen kiitollinen koko 700-henkiselle talkooporukallemme kovasta työstä järjestelyiden eteen, Tuhkanen kiitteli. 

Perinteiset Ylen koostelähetykset kokivat muutoksen täksi kaudeksi. Lähetykset esitetään tällä kaudella heti kilpailun jälkeisenä sunnuntaina ja myös Henkka Haapamäen luotsaamien koostelähetysten pariin yleisö on löytänyt edelleen hienosti. 

AKK-Motorsport ry:n Rallin Lajipäällikkö Henrik Frank on tyytyväinen sarjan urheilulliseen ilmeeseen ja näkyvyyteen. 

– Ralli SM-sarjan talven toinen osakilpailu osoitti, että sarjan kiinnostavuus on saatu nostettua sille tasolle, jossa kotimaisen ralliautoilun ykkössarjan kuuluukin olla. Asiaa toki auttoi kahden Rally1-tehdasauton mukanaolo, mutta sarja itsessään ja sen eri luokkien äärimmäisen tiukat sekuntikamppailut osoittivat, että sarjan urheilullinen taso on tällä hetkellä todella kovalla tasolla. 

– Sarjan osakilpailuja on helppo seurata alusta loppuun Moottoriurheilu TV:n YouTube-kanavalla ja lähetysten huikeat katsojaluvut kertovat sen, että sarja kiinnostaa autourheilufaneja. Ylen kanavilla lähetettävä koostelähetys kerää myös vakuuttavia katsojalukuja, joka osaltaan lisää sarjan näkyvyyttä myös uusien katsojien keskuudessa, Frank kertoo. 

Ralli SM -sarja palaa 3.-4. maaliskuuta 28 vuoden tauon jälkeen Suomen MM-rallin legendaarisille pikataipaleille, jossa ajetaan kauden kolmas osakilpailu, SM Jyväskylän Talviralli. 

Ralli SM -sarjan kahden ensimmäisen osakilpailun lukuja

Ralli SM / Rovaniemi (13.-14.1)

Moottoriurheilu TV
Katsojia: 80000
Toistoja: 178000

Ylen koostelähetys (15.1. klo 19)
Katsojia: 186000
Tavoittavuus: 222000

Ralli SM / Kuopio (4.2.)

Moottoriurheilu TV
Katsojia: 56000
Toistoja: 130000

Ylen koostelähetys (5.2. klo 19:35)
Katsojia: 245000
Tavoittavuus: 298000

Ralli SM LIVE: SM Jyväskylän Talviralli – Friday – YouTube

Osasto

Recent Comments

Ei kommentteja.
Viimeisimmät kommentit
    Arkistot