Talven aikana Taposesta oli kiinnostunut moni iso tehdastiimi kuten Tonykart, Birel Art, Parolin ja Energy sekä muutamat muut pienemmät tiimit. Tonykartin kanssa asiat etenivät pisimmällä, mutta lopulta valinta osui tuttuun ja turvalliseen Kohtala Sports -tiimiin. Kohtala Sports tulee jatkamaan Redspeed rungoilla, jotka tulevat myös Tonykartin tehtaalta, joten pienimuotoinen yhteistyö säilyy myös tätä kautta kyseiseen tehtaaseen, kuten menneellä kaudella 2019.

Taponen taustajoukkoineen mietti talven aikana kovasti kauden 2020 tiimivalintaa moneltakin kantilta, mutta totesi, ettei kukaan muu pystynyt tarjoamaan Taposelle tässä kohtaa uraa parempaa kokonaisuutta kuin Kohtala Sports. Tiimivalinta oli lopulta helppo.

Kartingissa menestyminen on monen osa-alueen summa ja se, mitä Taponen on yhdessä Kohtala Sports -tiimin kanssa saavuttanut, on jotain sellaista, mistä ei kannattanut luopua. Jatkuvuus ja luottamus ympärillä oleviin ihmisiin ja kalustoon on äärimmäisen tärkeä.

Kausi 2020 tulee olemaan Taposelle uran tärkein, ja usko on kova, että tutulla porukalla ja tutulla vahvalla kalustolla he taistelevat tosissaan Suomen mestaruuden lisäksi WSK-, Champions of the Future-, EM- ja MM-mitalista. Viime kaudella nähtiin, että Taposen vauhti riittää Suomen lisäksi kansainvälisissä kilpailuissa ja tällä kaudella on koko tiimi valmis tekemään vieläkin enemmän töitä unelmien ja tavoitteiden saavuttamisesti. Taponen tulee nuoresta iästä huolimatta olemaan OKJ-luokassa yksi kokeneimmista kuljettajista, josta ei missään nimessä ole haittaa.

Tulevana viikonloppuna Taponen jatkaa testaamista Italian Lonaton ja Castelleton radoilla ja ensi viikolla on edessä kauden ensimmäinen WSK Super Master -osakilpailu Italian Adriassa.

Koko talvi on mennyt fysiikkatreenien merkeissä ja yhteistyökumppaniverkoston kasvattamisessa. Myös koulussa on Taponen koittanut käydä ahkerammin kuin kilpailukaudella. Tällä hetkellä koko kauden kisabudjetti ei ole vielä koossa, mutta lähiviikkoina jatkuu tuokin työ, jotta kilpailukausi pystyttäisiin ajamaan suunnitellusti läpi.

Teksti: Tuukka Taposen tiedotus.
Osasto