Esapekka Lapin johtoasemaa ei Ruotsin MM-rallissa uhkaa kukaan. Takamoto Katsutan keskeytys vei Lapin kiireet kerralla pois.

Ainoana Hyundaina kärkikahinoissa jatkava Lappi saapui kisakaupunki Uumajaan liki puolentoista minuutin johtoasemassa. Kun EK-kilometrejä on jäljellä vielä liki 130, on Lapin tehtävä haastavampi miltä se äkkiä kuulostaa. Kiire ei ole mihinkään, mutta olosuhteet aiheuttavat tilanteita välillä varovaisellakin ajolla.

– Varmasti tilanne on nyt vaikeampi minulle. Otin tämänkin liian varovasti, mutta mitä minun pitäisi tehdä toisin? En edes osunut lumipenkkoihin, Lappi pohdiskeli EK11 maalissa.

Uransa parasta rallia ajaa Adrien Fourmaux, joka on tuomassa M-Sport -tiimin omistajalle Malcolm Wilsonille erittäin mieluista syntymäpäivälahjaa. Ranskalainen on kiinni kakkossijassa, ja vaikka Elfyn Evans ohi pyyhältäisikin, pysyisi Fourmaux yhä kiinni palkintokorokesijoituksessa.

– Olen tyytyväinen vauhtiini. Täältä voi tulla ensimmäinen podiumini, joten nyt pitää pysyä tiellä, tiedosti Fourmaux.

WRC2-luokassa johtopaikka pysyy tukevasti Oliver Solbergin hallussa, mutta takana käy kova kuhina, kun sijoituksia ollaan jakamassa uusiksi.

Roope Korhonen oli Toyotan Rally2-autolla aamun parhaassa vedossa ja nousi jo aivan Sami Pajarin kakkossijan kantaan. Eroa maanmiehillä on vain 3,9 sekuntia Pajarin hyväksi.

– Hieno taistelu. Tämä oli tosi kinkkinen pätkä kapeuden vuoksi, mutta keli on hyvä ja kisa myös, myhäili Korhonen aamupäivän lenkin päätteeksi.

Rallin 12.erikoiskoe alkaa klo 15.15 Suomen aikaa.

Tulokset EK11/18 jälkeen

  1. Esapekka Lappi, Hyundai 1.28.10,4
  2. Adrien Fourmaux, Ford +1.24,3
  3. Elfyn Evans, Toyota +1.40,5
  4. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +2.25,4
  5. Thierry Neuville, Hyundai +2.24,9
  6. Sami Pajari, Toyota (WRC2) +3.24,3
  7. Roope Korhonen, Toyota (WRC2) +3.28,2
  8. Georg Linnamäe, Toyota (WRC2) +3.31,6
  9. Mikko Heikkilä, Toyota (WRC2) +3.37,0
  10. Lauri Joona, Skoda (WRC2) +4.18,5
Osasto